Robinson-kijkers woest over gemene spel: 'Dit is de manipulatie met Britte show!'

Media door Jennifer

Het is maar een spelletje, zeggen ze vaak over Expeditie Robinson, maar wel een hele vieze en hard. Vooral Britte zorgt voor veel ophef op Twitter na haar toneelstukje tegenover Jasmine in aflevering 27. Jasmine komt net terug op het eiland en bevindt zich direct in 'de grote Britte (of Yuki?) show'. We nemen je mee door de aflevering.

expeditie robinson aflevering 27 britte

Lees ook: Robinson-kijkers ergeren zich aan Annemiek: 'Wat doet zij? Helemaal geen moer!'

Sandra op Winnaarseiland

JayJay komt eindelijk aan op Winnaarseiland, maar of dit voor lang is? Op het eiland blijft plek voor één persoon. Hij, Sandra en Jasmine strijden dus weer tegen elkaar. Vooral voor Jasmine is een plekje op Winnaarseiland haar enige reddingsmiddel. Expeditie Robinson-kijkers gunnen het vooral JayJay. Helaas voor beide deelnemers houdt Sandra zich goed staande. We zijn net als deze kijker heel benieuwd naar Annemieks reactie:

Grote Britte (en Yuki) show

Voor Jasmine was Winnaarseiland letterlijk een veilige haven. Terug op haar eigen eiland valt ze namelijk direct in 'de grote Britte show'. Al noemt Britte het zelf 'de grote Yuki show', maar kijkers denken hier toch heel anders over:

We wisten al dat de kandidaten in Kamp Blauw goed zijn in complotjes smeden. Dat blijkt ook weer in aflevering 27 van Expeditie Robinson. Al wordt het spel volgens veel kijkers nu wel héél gemeen. De reacties zijn soms echt heel heftig tot doodsbedreigingen aan toe. Het blijft daadwerkelijk een spel, hè?

De nare reacties ontstaan vooral, doordat ze Jasmine lieten huilen. Volgens sommige Robinson-kijkers gaat dit echt te ver:

Gemeen spel in Robinson

Na de immuniteitsproef konden ze nog met elkaar lachen om Yuki, die bijna een draaikolk veroorzaakte. Hierna begon het keiharde spel, waarbij vooral Britte haar eigen hachje moest redden. Ze besluit open kaart te spelen over de immuniteitsring van Yuki, waar ze eerder over logen. Van tevoren zegt Britte dat dit beter past bij haar spel, aangezien ze al die tijd "fucking eerlijk" was. Deze opmerking schiet kijkers ook in het verkeerde keelgat. Eh... what about gingermaatje René? Het is goed spel van Britte, maar ook wel erg gemeen spel.

Britte versus Jasmine

Hoewel Britte in aflevering 27 een goed spel speelt, blijkt Yuki het echte mastermind in Expeditie Robinson. Tijdens de eilandraad zet hij wederom niet zijn immuniteitsring in. Hij blijkt een poppenspeler, die nu Britte en Jasmine tegen elkaar zet:

De eilandraad werd spannend en bijna ontstond een gelijkstand, maar helaas. Komt er überhaupt weleens een gelijkspel voor? Jasmine kreeg toch nét een stem meer dan Britte. Het was goed spel van Britte, maar volgens sommige kijkers kon het nog beter. Waarom sloot Britte niet een geheim complotje met Jasmine om Yuki eruit te stemmen?

Nu Britte en Yuki door zijn naar de volgende ronde, blikt een Robinson-kijker alvast vooruit. Hoe geniaal zou het zijn als Yuki volgende keer deze streek uithaalt met Britte:

Lees ook: Britte Lagcher uit Expeditie Robinson: 'Ik doe mijn best om positief te zijn'