Britte Lagcher uit Expeditie Robinson: 'Ik doe mijn best om positief te zijn'

Celebs door Jennifer

Als je kijkt naar de lijst met Expeditie Robinson-deelnemers, valt bij de naam Britte Lagcher waarschijnlijk niet direct het kwartje. Ze is ook nog niet de meest bekende actrice in Nederland, maar wel eentje om zeker in de gaten te houden. Als iemand sokken in sandalen hip kan maken, is het Britte wel. Maar wie is Britte Lagcher?

britte lagcher expeditie robinson

Lees ook: Fan van Meisje van plezier? Deze series moet je ook zien!

Britte Lagcher woonplaats

Britte werd geboren op 5 juni 1989 in Hilversum, maar groeide op in het Gooische Blaricum. Haar rol als heks in de basisschoolvoorstelling Kierelijn was het begin van haar acteerdroom. Dat was het moment waarop ze ontdekte wat ze het liefst doet. In 2008 ging ze dan ook naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Een jaar later verhuisde Britte naar Amsterdam. Ook nu is deze hoofdstad nog steeds haar woonplaats.

Britte actrice

Zoals gezegd is Britte een actrice. Hoewel ze niet heel populair, heb je haar vast wel ergens gezien op televisie of streamingdienst. Britte speelde rollen in onder andere Ramses (2014), Overspel 3 (2015), Riphagen (2016), Suspects (2017) en natuurlijk de populaire Videoland-serie Meisje van Plezier (2017). In deze serie Britte het personage Xanna, de halfzus van hoofdpersonage Nadine (gespeeld door Angela Schijf). Ook schittert Britte veel in het theater. Zo speelde ze na haar afstuderen drie jaar bij Toneelschap Beumer en Drost en deed ze ooit mee met Theater Na De Dam in Carré. Daarnaast speelde ze in de theatervoorstelling over Hendrik Groen samen met onder andere Beau Schneider.

Britte relatie?

Wanneer we het toch over Beau Schneider hebben. Op de Instagram van Britte zie je regelmatig een foto van haar en deze acteur. Over een liefdesrelatie is er geen sprake. Britte en Beau zijn goede vrienden en collega's. Met wie Britte op dit moment wel een relatie heeft en of ze überhaupt verliefd is, dat is nog een mysterie. Wel weten we dat Britte erg geniet van het leven. In een interview met WendyOnline vertelt ze: “Ik doe mijn best om positief te zijn, je hebt maar één leven.” Ze heeft genoeg nare dingen meegemaakt, daarom geniet ze extra: “Ik wil alles uit het leven halen. Iedereen wordt mooier van blij en trots zijn. Heus, er is altijd wel een reden voor een glimlach.” Mooi gezegd, miss positivo!

René van Meurs

Naast dat Britte geniet van het leven, geniet ze ook enorm op het eiland in Expeditie Robinson. Zo doet ze maar al te graag mee met de bondjes en complotten, bijvoorbeeld samen met stiekeme bondgenoot René van Meurs. In aflevering 11 ontdekten de Robinson-kijkers dat Britte en René al bekend zijn met elkaar. Ze zijn blijkbaar vrienden in het echte leven. Dit houden ze alleen nog even geheim voor de andere deelnemers. Heel sneaky, maar wel slim.

Britte in Expeditie Robinson

Ook de Robinson-kijkers genieten van Britte. Af en toe gooit ze er zo’n leuke opmerking uit of trekt ze weer een gek gezicht, waardoor ze zeker een van de leukste deelnemers is dit seizoen. En eigenlijk was het niet eens de bedoeling dat Britte meedeed. Op het moment dat ze bekendgemaakt werd, onthulde ze een appje van haar agent. Ze kreeg pas twee weken voor vertrek een bericht over Robinson, omdat iemand anders plotseling was afgevallen. Een tweede keus voor de makers, die nu wel mooi harten verovert van de kijkers.

Lees ook: Expeditie Robinsons Sterrin over strenggelovige jeugd: "Ik noem het een sekte"