10 tips voor iedereen met een clitoris

Intiem door Laura

Als je - net als wij - fan bent van de Netflix-serie Sex Education, weet je dat de clitoris de plek is where the magic happens. Heb jij een clit, maar ken jij nog niet alle ins & outs over dit genotsorgaan tussen je benen? Lees dan gauw verder voor essentiële tips. 

Lees ook: Mind blowing: 5 orgasmes die je nog niet kent

1. Ten eerste is het belangrijk om clitkundig te worden. Kortom: ken je clit. En dan bedoelen we: weet wat je lekker vindt op het gebied van seks. Experimenteer alleen en met een partner wat voor pleasure jij lekker vindt en wat jou over de eindstreep trekt. Wees niet bang om te communiceren met je partner en aan te geven wat je fijn vindt.  

2. Natuurlijk. Een orgasme is de perfecte manier om seks af te sluiten, maar het hoeft niet altijd het einddoel te zijn. Denk aan het genot, als jij lekker vindt waar je mee bezig bent is het een leuke bijkomstigheid als je een orgasme krijgt. Maar onthoud dat het at the end of the day toch om het genot gaat. 

3. Glijmiddel en een clitoris gaan hand in hand. Het liefst glijmiddel au naturel. Als je opgewonden bent, maak je vanzelf vocht aan. Dat kan bij sommige vrouwen langer duren dan de andere dus heb geduld. Wanneer je niet nat genoeg van jezelf bent, kun je ook wat glijmiddel gebruiken maar focus je wel op opwinding en gebruik glijmiddel uit een tube niet als shortcut

 

4. Je kunt ook zachtjes op de clitoris kloppen in plaats van alleen maar wrijven. Gebruik hiervoor je vingertop en wissel snelheid en druk met elkaar af. Dit kan zacht of juist wat harder zijn en langzaam tot snel qua snelheid.

5. Ken de feiten. Want hoe meer je weet over het lichaam, hoe meer plezier je eruit kunt halen. Zo komt de clitoris bijvoorbeeld in verschillende maten en heeft het meer zenuwuiteinden dan een penis. Mind is blown!

6. Verder is het ook goed om te weten dat harder en sneller niet per se beter is. Elke persoon met een clit heeft andere voorkeuren. Een persoonlijke handleiding kun je het ook wel noemen. De key is om altijd rustig te beginnen, en vanuit daar te experimenteren met snelheid, druk en tempo. 

7. Over handen gesproken: het kan meer dan prima zijn om je bekken het werk te laten doen. Houd je vinger, hand, speeltje of wat je ook gebruikt stil en laat je clitoris er tegenaan wrijven.

8. Je hoeft niet alleen bezig te zijn met het stimuleren van de clitoris of penetratie, want je kunt de twee ook combineren. Zoals hierboven staat gaat het niet alleen maar om klaarkomen, maar als je het wel wilt wordt je orgasme veel intenser wanneer je clitoris en vagina gestimuleerd worden. Hoe je dat doet? Doggy style of cowgirl zijn goede standjes hiervoor.

9. Als het goed is ken je jezelf op seksueel gebied veel beter na een tijdje. Dat is voor velen het moment waarop ze speeltjes zoals vibrators introduceren. 

 

10. Last but not least: vergeet je G-spot niet! Deze plek zit 3-5 centimeter diep in je vagina aan de voorzijde. Het gevoelige plekje is eigenlijk. De G-spot kun je stimuleren met een speeltje of door een partner die een kom-hierbeweging maakt. 

clitoris tips

Lees ook: Heb jij moeite met klaarkomen? Probeer dan deze standjes eens