Je slaaphouding onthult veel over je persoonlijkheid

Psyche & spiritualiteit door Angel

Heb jij een standaard slaappositie? Of lig je de hele nacht te woelen? Dit vertelt van alles over je persoonlijkheid. Het kan zijn dat je nooit bewust een slaaphouding ‘uitkiest’ en automatisch in die positie gaat liggen. Wat onthult dit precies over je?

Lees ook: 5 smoezen voor wanneer je weer eens te laat bent

Slaaphouding en persoonlijkheid

Of je nou een goede of slechte slaper bent: iedereen heeft een specifieke slaaphouding. Het is leuk én misschien ook wel leerzaam om te weten of jouw slaaphouding bij de bijstaande karaktertrekken past. Misschien is alles relatable, of een gedeelte hiervan.

slaaphoudingen persoonlijkheid

Foetushouding

In deze houding lig je met beide knieën gebogen op je zij. Veel mensen die in deze positie slapen, zijn introvert of beschermen zichzelf goed. Je hoeft niet altijd verlegen te zijn, maar vaak ben je wel gevoelig en iemand met veel empathie.

Op je rug

Als je op je rug in slaapt valt, betekent het dat je sterk bent. Je hebt veel discipline. Je legt de lat hoog voor jezelf en voor anderen. Ook ben je een open persoon, maar tegelijkertijd wel voorzichtig. Deze positie wordt ook wel de ‘soldaat’ genoemd.

Buikslaper

Slaap jij op je buik? Dit kan betekenen dat je wat gesloten kunt zijn, je vindt privacy belangrijk. Ook onthult deze positie dat je jezelf probeert te beschermen.

Op je zij, met je armen gestrekt

Lig jij op je zij, met je armen gestrekt langs je lichaam? Dan ben je een relaxt persoon. Wel moet je erop letten dat je niet altijd met iedereen ‘meeloopt'.

Op je zij, met je armen vooruit

Wanneer je in deze positie slaapt, vertelt het dat je ergens naar verlangt. Dat zie je ook terug in je persoonlijkheid. Je neigt naar houvast in het leven.

Mix

Het kan natuurlijk ook zijn dat je in de foetushouding inslaap valt, maar op je rug wakker wordt. Dan verplaats je misschien veel en varieert je slaappositie ook. Afwisselen van slaappositie betekent ook wel onrust in jezelf. Als je wakker wordt met het gevoel dat je niet goed hebt geslapen, is er een grote kans dat je bed ook wat rommelig erbij ligt. Zoals een matrashoes die is versprongen, of er een kussen aan de andere kant van je bed ligt.

Herken jij de persoonlijke kenmerken bij jouw slaaphouding?

via GIPHY

Lees ook: Dit is waarom je juist parfum moet dragen voor het slapen gaan