5 smoezen voor wanneer je weer eens te laat bent

Vrije tijd door Sanne

Verslapen, je band lek of stond de brug open? Helaas zijn dit geen geloofwaardige smoesjes meer. It’s time to step up your game. Dit zijn de smoesjes die je de volgende keer wél kunt gebruiken.

smoezen te laat komen

Lees ook: Deze horloges helpen jou op tijd te komen

Vastgezet

Misschien is het je wel eens écht overkomen, maar stel nou dat je altijd met de auto naar je werk gaat en ineens staat er een onbekende auto voor je oprit waardoor jij er niet uit kan. Harstikke vervelend, toch? En je kan hier écht niets aan doen… jij weet immers niet van wie die auto is. Alle reden om te laat te komen op je werk, maar wees dan wel zo slim om niet met je eigen auto te komen. Neem voor de verandering een keer het openbaar vervoer.

Mijn kind die…

Tja, ouders weten wel dat kinderen de meest rare dingen doen waardoor jezelf een hoop vertraging kan oplopen, ook al kwam je op tijd je bed uit. Het beste excuus is misschien nog wel dat je kind ziek is en je een oppas moest regelen, want hij of zij kan echt niet alleen thuisblijven. De tijd die het je oplevert? Dat ligt er maar net aan hoe geloofwaardig jij je verhaal maakt, maar in de meeste gevallen zeker een halfuur!

Ik zou thuiswerken, toch?

In deze tijd waarin je vaak thuiswerkt is dit misschien wel de beste smoes. Verwachtte jou baas je op kantoor en heb je je precies op die dag verslapen? Dan is het tijd voor de thuiswerksmoes. Je vertelt gewoon met volle overtuiging dat je thuis aan het werk was gegaan en totaal vergeten was dat je naar kantoor moest komen. Dat kunnen de beste overkomen, right?

Coronasmoes

Weer eens te laat? Oh ja, dat komt, omdat je een afspraak moest maken bij de GGD om je te laten testen. Ja, je had ineens zo’n last van een loopneus en je wilt niet het risico lopen dat je de rest van het kantoor besmet. Een goede reden om te laat te komen én gewoon helemaal niet op je werk te verschijnen. Id-e-aal!

De waarheid

De waarheid: “Ik kon geen smoes verzinnen, ben gewoon te laat” werkt soms het beste, ook al wil je dit misschien niet horen. Vertel de échte reden waarom je te laat bent, hoe beschamend dat soms ook kan zijn. Meestal wordt de waarheid juist gewaardeerd.

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte smoesjes door mensen die vreemdgaan

Beeld: iStock