5 manieren om te ontsnappen uit je helse date

Single & daten door Laura_S
Hij smakt, hij zit alleen maar op te scheppen of hij is gewoon plain boring! Allemaal redenen om direct af te knappen op een man. Maar wat moet je doen als je pas achter deze verschrikkelijke eigenschappen komt tijdens de date?

# 1: Het spoedgeval

Dit is de klassieke smoes om zo snel mogelijk weg te komen. Geef een vriendin de opdracht om je tijdens je date op te bellen met een spoedgeval. Enkele voorbeelden: haar auto is kapot en ze staat in the middle of nowhere dus je moet haar direct op komen halen, de hond van je broer is verdwenen en iedereen moet helpen met zoeken of het huis van je bovenburen staat in brand. Tip: als je een ernstig overlijdensgeval bedenkt, neem dan iemand die al dood is of niet bestaat. Dan voel je je niet schuldig wanneer diegene echt overlijdt.# 2: De voedselvergiftiging

Zodra je er achter komt dat het niks wordt, zeg dan dat je naar het toilet moet. Neem je tijd, werk wat make-up bij en zorg dat je minstens een kwartier wegblijft. Eenmaal teruggekomen vertel je met zweet op je voorhoofd (het water dat je er net opgesprenkeld hebt) dat je erg last hebt van je maag. Verklaar dat je waarschijnlijk een voedselvergiftiging hebt opgelopen tijdens de lunch van die middag, waardoor je onmiddellijk naar huis moet.  

# 3: De afschrikmethode
Ben je niet goed in het faken van ziektes of spoedgevallen? Jaag hem dan weg! Om hem tijdens de date af te schrikken, kun je mededelen dat je klokje tikt en dat je snel opzoek bent naar een serieuze relatie. Dit omdat je besloten hebt binnen een jaar getrouwd en zwanger te zijn. Waarschijnlijk weet hij niet hoe snel hij weg moet komen en voor dat je het weet ben je verlost van je date.


# 4: Negeermodus

Als je liever voor de nonverbale aanpak gaat, begin dan tijdens je date een boek, tijdschrift of berichtjes op je telefoon lezen. Reageer niet op zijn verhalen en toon geen emoties. Op deze manier kom je ontzettend verveeld over en als het goed is snapt hij deze hint. Hij zal vanzelf een einde maken aan deze saaie date.

# 5: Wees eerlijk
Het is niet makkelijk om te doen, maar wel het meest eerlijk: gewoon zeggen dat het niets wordt. Je kunt dit op een aardige manier brengen door bijvoorbeeld te zeggen: ?Ik vond het leuk je te ontmoeten, maar ik denk niet dat het iets wordt tussen ons.? Als er geen klik is dan voelt hij dat zelf waarschijnlijk ook wel aan, dus zal hij niet snel om een reden vragen. Als hij dat wel doet wees hier dan ook eerlijk over.

Heb jij weleens een hele slechte date gehad? En hoe kwam je daar onderuit?