Thirty-love: Ballonfiguren

Single & daten door Ilse
Het is een fijne zondagmiddag en Barbara heeft Carien en mij zover gekregen dat we meegaan naar het strand. Op zich niet zo?n prestatie, maar Bar heeft twee kids, Thomas heeft een uitje met werk en ze past ook nog op drie kinderen.

Als we aankomen bij strandtent Rapa Nui in Bloemendaal zien we Barbara op een strandbedje met een enorme berg tassen om haar heen.
?Waar zijn alle kids?? vraag ik.
?Daar?, wijst ze op een hoopje armen en benen dat een grote tas sjouwt.
?Ehm, wat doen ze, Bar?? vraag ik.
?Ze gaan een hut bouwen?, zegt ze.
?Mojito?? vraagt Carien.
?Ja, lekker?, zeg ik en plof bij Barbara op het strandbed.

Twee uur later valt het me alles mee. Buiten een drankje en een ijsje laten de kinderen zich prima negeren in hun hoektent. Bar en Carien bewonderen mijn nieuwe bikini en we krijgen alle tijd om bij te kletsen. Dan zie ik over het strand een ballonnenjongen aankomen. Hij heeft een aantal langwerpige ballonnen op zijn rug en vouwt van een blauwe en een groene een hondje voor een kind aan de waterlijn. Zelfs op grote afstand kan ik zien dat hij een fijn lijf en mooi haar heeft. Hij komt langzaam dichterbij en verkoopt op het laatste stuk voor onze strandtent nog drie creaties.


Ik slenter naar de hoektent. ?Houden jullie van ballonnen?? vraag ik. Vijf gezichten kijken me verheugd aan. Ik trek Josje op schoot en zie de ballonnenman opduiken. Ik glimlach en wenk hem. Hij maakt een bloem, twee hondjes, een konijn en een vlinder voor ze.
?Geinig doe je dat?, zeg ik, ?is het een bijbaantje voor je??
?Ik ben aan het oefenen?, zegt hij, ?met een vriend ga ik een kindertheater opzetten. Het businessplan is goedgekeurd, de verbouwing is gestart en nu wil ik de doelgroep wat beter leren kennen.?
?De doelgroep leren kennen?, herhaal ik.
?Kinderen?, zegt hij. ?En hun sexy moeders natuurlijk.?
?Zij is mijn mama niet?, zegt Josje.
?Wiens mama is zij dan?? vraagt de ballonnenman.
?Ja, wiens mama ben jij eigenlijk?? vraagt Josje. Ook de andere kids kijken vragend naar de vrouw die ze de hele middag nog niet hebben gezien.
?Freek zou een hele leuke moeder zijn?, hoor ik dan achter me. Barbara is erbij komen staan. De ballonnenjongen kijkt op.
?Ze heeft alleen nog een vent nodig?, zegt Bar. Ik geef haar een por.
?Ik ben vanmiddag helaas niet beschikbaar?, grapt hij.
?Morgen mag ook?, zegt Bar. Ik geef haar nog een por.
?Eh?, stamelt de jongen.
?Kan hij ook piemels vouwen?? roept Carien vanaf het strandbed.
Bar kijkt bezorgd naar de kinderen, Josje giechelt, de ballonnenjongen bloost.
?Fijne middag nog dames?, zegt hij en maakt zich uit de voeten.
?Ik moet nog afrekenen?, roep ik hem na, maar hij wuift het weg.
?Bedankt, Bar?, zeg ik.
?Hoezo? Ik begin toch niet over piemels??
?Nee, maar wel over dat ik zo?n leuke moeder zou zijn?, zeg ik. ?Dan kun je nog beter over piemels beginnen.?
?Echt??
?Echt, Bar?, zeg ik, ?maar verder zou jij een hele leuke single zijn, hoor.?

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.