Wat zegt jouw favo seksstandje over jou?

Intiem door Kristie
Natuurlijk, als het op het experimenten van verschillende standjes aankomt, zijn jullie de wetenschappers zelve. Nouja, er is vooral één standje die toch wel favoriet blijft. Maar wat zegt dit standje over jouw persoonlijkheid?

Want ja, dat ene favoriete seksstandje zegt niet alleen wat over jullie seksleven, maar ook over jouw persoonlijkheid. Had je niet gedacht, hè. Lees mee!

Missionarishouding

We beginnen met een van de makkelijkste en (voor velen) de meest comfi sekshouding. Is de missionarishouding jouw favoriet? Dan probeer je heel graag nieuwe dingen uit. Huh? Deze houding is toch juist heel voor de hand liggend? Ja. Nieuwe dingen probeer je vooral uit als je níet met je vent onder de lakens ligt. Je hebt het idee dat dit standje prima voor jullie werkt en je vindt je seksleven een stuk minder belangrijk dan je studie, werk of vrienden. Maar of je partner het hiermee eens is, is een tweede.

Daarom dreigt er in jullie relatie nog weleens een sekssleur voor te komen. "Schat, alsjeblieft... Het is echt al drie maanden geleden!" Ja, en als je dat nog een keer zegt wacht je zo weer drie maanden...


Standje 69

In het dagelijks leven raak je redelijk snel verveeld, maar ook in je seksleven wil je steeds wel weer wat nieuws proberen. Daarnaast is standje 69 ideaal voor jou, omdat je je concentratie er goed bij moet houden en je dus minder snel afgeleid zult zijn. Je bent namelijk veel te druk met het bevredigen van je partner! Waar je normaal nog weleens stiekem aan de verjaardag van je moeder denkt tijdens een portie verwennerij, ben je nu volledig zen. Daarnaast heb je een sterk gevoel voor gerechtigheid en probeer je iedereen altijd zonder vooroordelen te behandelen.

Soms heb je hier weleens ruzie over met je partner, omdat hij een stuk makkelijker is in het kiezen van een standje. Hierdoor is een zogeheten vluggertje bijna onmogelijk in jullie relatie.

Doggy style

Tja, waarom je partner deze positie prefereert moge wel duidelijk zijn: hij is een rasechte billenman. Maar jij? Jij bent totaal niet bang voor je innerlijke oerinstinct. Je laat een man graag de leiding nemen onder de lakens en vindt het ook niet erg als hij je onderdanig behandelt (alleen tijdens dit standje dan hè). Daarna heb jij weer de broek aan.

Hoe het ook zij, in het dagelijkse leven ben je totaal anders en wil je juist overal de controle over hebben en geen hulp aanvaarden. Je bent zelfverzekerd en zo wil je ook overkomen naar anderen. Pas tijdens de seks durf jij je volledig over te geven aan je partner.

De cowgirl

Bij dit standje zijn de rollen omgedraaid (letterlijk en figuurlijk), want én jij zit bovenop én jij hebt de leiding! Nu is het niet zo dat je nou zo dominant en bossy bent in het dagelijks leven, integendeel eigenlijk. Je bent nogal onzeker, spant je vaak aan tijdens de seks waardoor je snel pijn hebt en bent iemand die niet snel om hulp vraagt. 

En je sekspartner? Die is zijn hele leven al gewend dat alles hem toegewaaid wordt... Zo ook zijn seksuele genot. Maar je hoeft niet alles van hem te pikken en daarom is het ook eens goed om van je af te bijten en hem eens flink de waarheid te vertellen.

 

Vluggertje

Tja, wat moeten we hiervan zeggen? Als het vluggertje in jouw seksleven het meeste voorkomt, houden jullie wel van seks maar hebben jullie andere prioriteiten. Of jullie zijn gewoon vaak geil op momenten dat het eigenlijk niet helemaal uit komt. Als je vriendinnen bijvoorbeeld over een kwartiertje langskomen. Vaak komt het er dus spontaan van (op de keukentafel, de wasmachine of de trap) en zijn jullie beiden bloedgeil. Spannend vind je het wel, maar je kunt je niet echt laten gaan, want het is gewoon oncomfortabel.

En daar heb je ook moeite mee in real life. Loslaten en doorgaan, dat vind je lastig. Je bent een echte piekeraar en denkt vaker aan anderen dan aan jezelf. Je geeft jezelf niet snel volledig aan een man, omdat je in het verleden vaker de mist in bent gegaan. Probeer ook eens om iemand volledig te vertrouwen en je zult zien dat dit geweldig voelt!

En, matcht jouw favoriete seksstandje met jouw persoonlijkheid?