Roll with it: van sushi eten leef je langer en dit is waarom

Eten door Sanne

Van goede sushi worden we natuurlijk allemaal vrolijk, maar wist je al dat je van sushi eten langer leeft? Nu heb je eindelijk een échte reden om zo vaak sushi te eten. Het is niet alleen superlekker, maar je leeft ook nog eens langer! Maar waarom eigenlijk?

Lees ook: Zo bewaar je een halve avocado en blijft hij goed

Sushi is the way to go

Misschien was je er al van op de hoogte, maar Japanners hebben een buitengewone hoge levensverwachting. Hoe dat komt? Hun levensstijl is gewoon enorm gezond en dan vooral de hoeveelheid rauwe vis die ze eten. Juist ja, daar ligt de connectie met sushi. Het onderzoek van Kayo Kurotani bracht dit in beeld. De testpersonen moesten 174 vragen beantwoorden over hun levensstijl. Daarvan gingen 147 vragen over de verschillende voedingsmiddelen die ze tot zich namen. Wat bleek? De personen die veel sushi aten, bleken over een betere gezondheid te beschikken. Wauw!

Afwisseling

Oké, er zit wel een klein addertje onder het gras. Het is niet zo dat als je nu elke dag sushi eet dat je ineens vijf jaar langer leeft. Het Japanse dieet draait ook om een gezonde balans van groenten, fruit, granen, vlees en vis. En ja, te veel eten, wat bij sushi eten vrij vaak voorkomt, is minder gezond. Dus: houd de variatie erin, eet niet te veel, maar voel je vooral niet schuldig om een keer extra in de week sushi te bestellen. So, just roll with it!

Lees ook: Waarom het goed is om ’s ochtends een koude douche te nemen

Bron: Beautify