Huidproblemen? Zet wat levende slakken op je gezicht!

Gezicht door Fleur

Je hebt zin in een zacht huidje, wilt iets doen tegen je puistjes, of je zoekt een middel tegen huidveroudering. Nu kun je hiervoor natuurlijk naar een potje grijpen, maar het kan natuurlijker: zet eens wat slakken op je gezicht.

In Japan is het al een tijdje een trend in beautyland: de slakkenfacial. Pardon? Wel, je neemt wat slakken (drie, om precies te zijn), laat die door een schoonheidsspecialist op je gezicht plaatsen en dan doen die weekdieren het werk door, heel relaxed, over je huid te kruipen. Het resultaat? Een heerlijk zacht, gehydrateerd huidje. Sinds kort is een facial met slakken niet alleen meer booming in Japan, maar verovert het ook langzaam Engeland, aldus Daily Mail.

Effectiever dan slakkenslijm uit een potje

Nu was het al langer bekend dat slakkenslijm een heel gunstige invloed op de huid heeft. De weekdiertjes bevatten namelijk natuurlijke antibiotica en een zuur dat ervoor zorgt dat je huid gepeeld wordt. Niet alleen regelt het slijm dat je huid lekker aanvoelt, ook zou het onder andere littekens en pigmentvlekjes vervagen en daarmee zorgen voor een egaal velletje. Niet zo gek dus dat veel mensen, inclusief die in de Lage Landen, een pot slakkenslijm in hun badkamerkastje hebben staan. Toch is het laten neerzetten van échte slakken op je gezicht nog effectiever, omdat de slakken meer slijm bevatten dan een potje. Zowel in Japan als Engeland zijn ze er in ieder geval lyrisch over: de resultaten van vers slakkenslijm op je gezicht zouden verbluffend zijn. Zelfs mensen met ernstige huidproblemen als acné zouden er baat bij hebben.

Speciaal gekweekte slakken

Alles leuk en aardig, die glibberige creaties op je toet, maar waar halen ze die vandaan? Wees gerust: niet uit je tuin. Slakken die ze over je wangetjes laten kruipen, worden speciaal gekweekt en in de salon op-en-top verzorgd. Ze krijgen voldoende groente en fruit en worden zelfs zo gekoesterd, dat ze ieder een naam krijgen. Maar hoeveel huidjes zien Charles, Amanda en Rory dan op een dag? Alleen de jouwe. Na iedere gezichtsbehandeling gaan de slakken vier dagen in quarantaine, zodat ze niet meteen weer gebruikt worden. Het beautypersoneel heeft daarnaast een speciale slakkentraining gehad. Zo weten ze precies hoe ze de slakken in de gaten moeten houden en moeten verzorgen. En natuurlijk staan ze er ook bij als jij het aandurft les escargots op je huid te laten kruipen. Voor het geval ze richting je oorschelp of neusgat gaan.

Zou jij een slakkenbehandeling zien zitten?