DIY: veertjes in je haar

Gezicht door Vrouwen redactie

Vorig jaar was het jaar dat de trend van veerextensions begon. Maar in de zomer van 2013 kan het nog steeds heel goed. Eén veertje laten zetten is financieel nog te overzien. Maar zodra het op meer veertjes aankomt stijgt de prijs in rap tempo. Reken maar uit: vaak kost het laten zetten van een veerextension rond de €15 euro per veer. Op elisamclaughlin.com vonden we een gemakkelijke manier om dit zelf te doen. Dit is een stuk goedkoper, want het enige dat je nodig hebt zijn:

- Een tangetje
- Een ringetje met een siliconen rand aan de binnenkant
- Een stukje visdraad
- En natuurlijk een aantal veren

Loop een creabea winkel binnen voor deze benodigdheden.



Zo doe je dit:

Houd de veer op verschillende plekken in het haar om precies te kunnen bepalen waar je hem het mooiste vindt. Pak op deze plek een klein plukje van het haar, en kam de rest van het haar aan de kant zodat je er goed bij kunt. Haal het visdraad in een lus door het ringetje, zodat je aan de ene kant van de ring de lus hebt en aan de andere kant de uiteinden. Haal het plukje haar door de lus. Trek dan tegelijk aan beide uiteinden van de visdraad zodat het plukje haar door het ringetje zal glijden. Trek het ringetje aan tot aan de hoofdhuid. Het uiteinde van de veer kun je bij het haar in het ringetje stoppen zodat de veer zelf deel uitmaakt van het plukje haar. Zodra je alle veren op de plek hebt waar je ze wil hebben, houd je met de ene hand de veren op hun plek en kun je met de andere hand het ringetje aan knijpen met de tang. De extension is nu bevestigd. Kam de rest van het haar weer op de plek en breng het gewenste model in het haar.


Ben je het veertje zat? Dan kun je hem gemakkelijk verwijderen door het ringetje met de tand in tegengestelde richting te knijpen.