Lifestyle / Eten
Eten

Zo bewaar je een halve avocado en blijft hij goed

Herken je dat? Je gebruikt een halve avocado voor je lunch en bewaart de andere helft vervolgens netjes in een afgesloten zakje. Helaas grijp je de volgende keer naar een bruine vrucht en kan hij de prullenbak in. Gelukkig hebben wij een trucje zodat je halve avocado mooi groen blijft en je hem prima kunt bewaren voor de volgende keer.

bewaar avocado goedLees ook: Hele avocado per dag: gezond of ongezond?

Bruine avocado

Wanneer je avocado bruin is, kun je nog proberen het bruine laagje eraf te schrapen. Helaas is ook dit niet altijd even succesvol. Het blijft altijd een uitdaging om je avocado op het juiste moment te eten. Het ene moment is hij nog te hard en het volgende moment zit hij onder de bruine plekken. Dat laatste hoef je in ieder geval niet meer bang voor te zijn, want wij hebben de gouden tip. 

Avocado in het water

Water is hét redmiddel tegen een bruine avocado. Het is heel simpel. Pak een potje met een deksel. Deze vul je met water en de halve avocado leg je vervolgens in het potje. Het is belangrijk dat het water net de bovenkant van de avocado bedekt. Deksel erop, in de koelkast en klaar. Simple as that.

Nog meer tips

Niet alleen water kan je avocado redden, maar ook ui blijkt een wondermiddel te zijn. Ook dit trucje is super easy. Je snijdt een witte of rode ui in stukken en legt deze in een afsluitbaar bakje. Doe de avocado er vervolgens bij zonder de pit te verwijderen en zorg dat de opengesneden kant naar boven gericht is. Deksel erop en you’re good to go. Je kan de avocado tot maar liefst vijf dagen bewaren!

Beeld: Unsplash

Lees ook: Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes