3 eetbare producten om je krullen mee te verzorgen

Haar door Redactie Ze.nl

Op de centjes letten, terwijl je toch je haar goed wilt blijven verzorgen is makkelijker dan je denkt. Neem eens een kijkje in je eigen keuken, want met veel  producten die je er vindt maak jij je eigen conditioner of moisturizer. 

Deze 3 eetbare producten helpen je krullen de crisis door:
 
1. Ei
Eieren bevatten onder andere proteïne. Dit maakt je haar sterker. Anders dan steil haar, hebben krullen net dat beetje extra verzorging nodig. In plaats van een proteïneconditioner uit de winkel, kun je een ei gebruiken om je haar mee te voeden. Was eerst je haar met een shampoo. Meng het ei met wat water en klop het even op. Masseer het mengsel in je haar en laat het zo?n tien minuten intrekken. Vervolgens spoel je je haar met lauwwarm water. Let op dat het water ook echt lauwwarm is. Spoel je het met warm of heet water, dan kan het ei gaan stollen. Oops!
 

 
2. Banaan
Eén van de heerlijkste haarmaskers maak je zelf met bananen. Kroes en krullend haar worden sneller droog. Om droog haar weer wat vocht te geven meng je een geprakte banaan met honig en olijfolie. Verdeel je haar vervolgens in secties en zorg ervoor dat je het masker goed inmasseert: van de wortels tot de puntjes. Laat het masker een halfuur inwerken en spoel je haar vervolgens met lauwwarm water. 
 

3. Avocado
Avocado?s zijn rijk aan vitamine A en anti-oxidanten. Het is een geweldige moisturizer voor je haar. Combineer je de avocado met honing en yoghurt, dan heb je een zelfgemaakte conditioner. Breng de conditioner aan op vochtig haar en laat het intrekken terwijl je onder de droogkap zit (ongeveer 30 minuten). Zo dringt de conditioner diep door in je haar. Daarna spoel je de conditioner uit en heb je heerlijk gevoed en zacht haar.
 
Welke eetbare producten gebruik jij voor je haar?Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nlde beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.