Het bestaat! Dit is wat de G-spot écht is

Intiem door Laura

Al sinds je een nieuwsgierig tienermeisje bent, lees je in bladen over de mysterieuze G-spot. Een soort heilige graal die je moet en zult vinden, want dan zou het zorgen voor een mind blowing gevoel. Tegelijkertijd zijn er sexperts die het een mythe noemen: er zou helemaal geen soort tweede clitoris in de vagina zijn. Wij gingen op onderzoek uit en kunnen je vertellen: dat is maar gedeeltelijk waar.

Lees ook: Aftrekken: met deze tips word jij binnen no time een pro

De ontdekken van de G-spot

We hebben de Duitse gynaecoloog te danken voor het vinden van de mysterieuze G-spot. In de jaren 40 van de vorige eeuw ontdekte hij een zeer gevoelige plek aan de voorzijde van de vagina. Hij noemde het naar zichzelf: de Gräfenberg-plek. 

Dus wat ís de G-spot?

Er is echter nooit wetenschappelijk bewijs gevonden dat vrouwen naast de clitoris, ín de vagina een tweede genotsorgaan hebben. Dat is omdat de G-spot geen apart orgaan is, maar de achterkant van de clitoris. Mind. Is. Blown. Zoals je - hopelijk - wel weet is de clitoris tussen je buitenste schaamlippen het topje van de ijsberg. Dit heet de glansclitoris. Deze strekt nog zo'n 10 centimeter uit in je buik en ziet er zo uit als je opgewonden bent:

clitoris

Als je opgewonden bent, vullen de zwellichamen zich met bloed en zwellen ze op. Yes, jij hebt dus ook een soort 'erectie'.

 

G-spot orgasme

Doet die G-spot ook nog wat? Jazeker, met het juiste vingerwerk kun je nieuwe hoogtes bereiken. Een G-spotorgasme kan bij iedere vrouw verschillend aanvoelen. Vaak is er geen intense 'piek' zoals bij een (uitwendig) clitoraal orgasme, maar als langdurige intense golven. Sommige vrouwen kunnen zelfs gaan squirten. Wel zijn er ook vrouwen bij wie de G-spot moeilijker vindbaar is of bij wie stimulatie niet lekker is.

De G-spot is het makkelijkst te vinden als je erg opgewonden bent. De clitoris is dan opgezwollen (ja, net als een penis!). Als je met je vinger naar binnengaat, voel je dan eerst wat ribbels en daarna een sponsachtige plekje. Als je opgewonden bent is dit wat boller dan de rest van je vagina en extra gevoelig.

Je kunt een G-spotvibrator gebruiken, maar de ervaring leert dat de mens het op dit gebied wint van de machine. Ha! Hieronder een simpel stappenplan om zelf of met een partner te experimenteren.

  1. Zorg dat je flink opgewonden bent, dan voel je de G-spot beter.
  2. Breng twee vingers in de vagina, ongeveer 3-5 centimeters diep.
  3. Maak een kom hier-beweging richting de buik. 
  4. Begin langzaam en versnel je tempo
  5. Focus op het gevoel en ontspan
  6. Blijf oefenen!

via GIPHY

Lees ook: Vibrerende cockring: waarom en hoe je het gebruikt