Kan je clitoris gevoelloos worden van een vibrator? - Sexpert Luna

Intiem door Sexpert Luna

Seksspeeltjes testen van beroep? Luna doet het al zeventien jaar en kan zichzelf met recht Sex(toy) Expert noemen. Wekelijks deelt ze haar leukste en gekste ervaringen op Ze.nl. Met deze week: Raakt je clitoris gevoelloos als je een vibrator gebruikt?

'Ik hoorde dat je clitoris gevoelloos kan worden als je te vaak een vibrator gebruikt. Is dat ook zo?' Het is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Het korte antwoord: Nee. Mijn persoonlijke antwoord: Al twintig jaar zet ik dagelijks een trillend voorwerp op mijn clitoris. Er zijn zelfs dagen dat er wel vier keer per dag een superzware motor tussen mijn benen hangt en ik kan je vertellen: mijn clitoris is nog steeds net zo gevoelig als de dag dat ik erachter kwam dat ik er een had. Voelt je clitoris toch wel eens gevoelloos? Dat zit zo. 

Slapende voet

Je clitoris is een gevoelig plekje. Het is verschillend per vrouw, maar het is normaal dat je clitoris met een vibrator na een paar minuten, kwartier of zelfs na een uur ietwat gevoelloos aanvoelt. Vergelijk het met een slapende voet, als je te lang met je benen over elkaar zit kan de boel wat slaperig aanvoelen. Bij een clitoris werkt dit precies hetzelfde: door een vibrator worden de zenuwuiteinden in je clitoris moe en dus minder gevoelig. Daardoor voelt je clitoris gevoelloos, maar dat gaat vanzelf weer over.

Is dat erg? Ja, op dat moment waarschijnlijk wel, want je zal moeilijker tot een orgasme kunnen komen. Zeker wanneer je al een paar keer eerder bent klaargekomen. Op de langere termijn is er echter helemaal niets aan de hand. Meestal komt al je gevoel vanzelf weer terug na een nachtje slapen. 

‘Ja maar Luna, toch heb ik het idee dat ik alleen nog maar met een vibrator klaar kan komen en niet meer op de gewone manier. M'n klit lijkt écht veranderd sinds ik een vibrator heb.' 

Dit kan dan wel weer waar zijn, maar dat heeft niets met je klit te maken, maar alles met je hoofd. Een vibrator stimuleert je op een compleet andere manier dan vingers, een tong of een penis. Een vibrator is echt puur gericht op je clitoris en vaak gebruik je die vibrator ook in je eentje. Als je alleen bezig bent word je niet afgeleid en kun je je ongestoord richten op je eigen genot en orgasme. Ik kan in mijn eentje vaak al binnen één minuut klaarkomen, maar met mijn partner heb ik daar meer tijd voor nodig. Met of zonder vibrator. En dit 'probleem' zit toch echt tussen mijn oren en niet tussen mijn benen.

Loslaten

Dat je sneller in je eentje met een vibrator klaarkomt, wil niet zeggen dat je clitoris gevoelloos is geworden. Je hoofd is er alleen aan gewend dat het met een vibrator (en in je eentje) veel sneller kán. Niets om je ongerust over te maken, al is het vrouw-eigen om dit natuurlijk juist te doen. En als je je zorgen maakt, dan duurt het vaak nóg langer om klaar te komen. Het magische zen-Boeddhistische woord is: loslaten!

Geniet van seks met een vibrator, alleen of met een partner. En geniet ook van seks zonder een vibrator. Kun je alleen maar klaarkomen mét vibrator? Who cares! Geniet! Zal ik er nog maar zo'n Zen-Boeddhistische quote ingooien? The journey is the destination! 

clitoris gevoelloosEerder schreef Luna ook: 
Hoi, ik ben Luna en ik test seksspeeltjes
Hoe kies je je eerste vibrator? 
Deze vibrator geeft mij interGALActische orgasmes
Help! Mijn vriend wil me niet beffen
Womanizer: de zuigende sekstoy met orgasmegarantie
'Die keer dat ik mijn buttplug kwijtraakte'

Wil je meer van Luna lezen? Al zeventien jaar deelt zij alle ins en outs op het gebied van seks en seksspeeltjes via haar website Climaximaal.nl. In haar leven heeft ze al meer dan 1000 seksspeeltjes getest, dus voor advies ben je bij haar aan het juiste adres!