Bummer: Vaginaal orgasme bestaat niet

Intiem door Sabine
We hebben nieuws, shocking nieuws. Althans, wij wisten het allang, maar hoopten toch dat het niet waar zou zijn: je kunt niet klaarkomen van penetratie of de G-spot. Auw! Onderzoek toont aan dat het ‘gewoon’ de clitoris is die ons het moment suprême bezorgt. 
 
De G-spot, A-spot of zelfs de U-spot, we hebben ze allemaal weleens voorbij horen komen, maar meemaken: ho maar. Onderzoek dat gepubliceerd werd in The Journal of Secual Medicine, bevestigt ons vermoeden. Dus als je vriend weer eens in de slaapkamer wil experimenteren met jouw G-spot en je hebt daar helemáál geen zin in, dan kun je hem wijzen op dit fijne onderzoekje. Het onderzoek suggereert namelijk dat iets als een vaginaal orgasme of een G-spot niet bestaat, net zoals de term clitoraal orgasme. De juiste benaming is volgens de onderzoekers het vrouwelijk orgasme. 
 
 
Het fabeltje 
Je vriend, en andere ‘betrouwbare’ bronnen, beweerden steeds maar weer dat vrouwen op verschillende manieren klaar kunnen komen. Penetratie, de G-spot en vaginaal schenen allemaal verschillende vormen te zijn om je hoogtepunt te bereiken, maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn. Het onderzoek toont aan dat het merendeel van de vrouwen niet klaarkomt tijdens penetratie omdat iets als een vaginaal orgasme nu eenmaal niet bestaat. 
 
Het is niets meer of minder dan de clitoris die voor dat fijne momentje tussen de lakens zorgt, meldt DailyMail. Vaak werd gedacht dat vrouwen seksuele problemen hadden als ze niet klaar konden komen door penetratie, maar die constatering werd dus gebaseerd op het fabeltje. Ook blijkt dat bij vrouwen met orgasmeproblemen de clitoris kleiner is en dat-ie verder van de vagina af zit dan bij de gemiddelde vrouw. 
 
 
Orgasmeproblemen 
Onderzoekers beweren ook dat het voor elke vrouw mogelijk is om klaar te komen als de clitoris maar op de juiste manier wordt gestimuleerd. Dus voor vrouwen die niet klaar kunnen komen, is er volgens de onderzoekers goed nieuws. Zij zeggen dat de resultaten van hun onderzoek kunnen leiden tot behandelingen voor vrouwen die lijden aan anorgasmie (helemaal niet klaar kunnen komen). 
 
Ben jij verbaasd of wist je het eigenlijk al?