Alles wat je moet weten over een clitpiercing

Lichaam door Redactie Ze.nl

Metalen versiering op geslachtsdelen wordt vaak gezien als ietwat kinky, maar het komt vaker voor dan je denkt. Je denkt nu misschien direct ‘mij niet gezien’, maar wat als we je vertellen dat sommige mensen met een clitpiercing zo intens klaarkomen dat ze ervan moeten huilen? Ja, dan word je wel nieuwsgierig hè.

Lees ook: Zo kun je tegelijk klaarkomen met je partner - VRIJ-dag

Clitpiercing: Seksuele voordelen

De reden dat mensen een clitpiercing nemen is niet alleen als versiering. Het is namelijk bewezen dat een clitpiercings het seksueel genot verhoogt. Veel vrouwen kunnen hierna makkelijker en in meerdere posities klaarkomen. Ook is het orgasme intenser. Zo intens dat sommigen er zelfs van moeten huilen… Heftig, ja.

Clitpiercing: De piercing zelf

Er zijn verschillende soorten clitpiercings. Met name de verticale clithood is populair, want deze staat erom bekend seksueel genot te stimuleren omdat het sierraad tegen de clitoris aan drukt. Toch is niet iedere vagina geschikt voor een clitpiercing, dus het kan zijn dat de piercer weigert er een bij je te zetten. Het kost ongeveer 50 tot 70 euro om er een te laten zetten, afhankelijk van het sieraad dat je kiest.

Lees ook: 7 mindblowing feitjes over je clitoris - VRIJ-dag

Clitpiercing: Nazorg

Het duurt ongeveer acht weken tot je clitpiercing helemaal geheeld is. Tot die tijd zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is er, zoals met elke piercing, kans op infectie. Daarom is het belangrijk om je wel aan de richtlijnen te houden die de piercer aan je meegeeft. Verder moet je je piercing zorgvuldig onderhouden. Je wil niet dat de boel gaat ontsteken en het een grote pusbende wordt, right? De beste plek om je piercing schoon te maken is onder de douche. In bad heb je eerder kans op irritaties vanwege bacteriën en zeep. 

Clitpiercing: Gezondheidsrisico’s

Vlak nadat je clitpiercing is gezet zijn er een aantal dingen die het risico op infecties vergroten. Vermijd bijvoorbeeld de eerste paar weken het contact met lichaamssappen. En ja, daar valt sperma ook onder. Tijdens de seks zul je aan het begin dus even op moeten letten. Ook kan je de eerste paar weken geen tampons gebruiken, omdat ook dit de kans op infecties vergroot. Verder kan de boel gaan schuren als je maandverband draagt. Iets om rekening mee te houden. 

Nu weet je alle ins en outs op het gebied van clitpiercings en rest je nog maar één ding: op naar de piercing shop!

Lees ook: Help! Mijn vriend wil me niet beffen - Sexpert Luna