Een anaal orgasme? Het bestaat en zo krijg je er een

Intiem door Redactie Ze.nl

Voor sommigen is de achterdeur exit only, geen discussie. Anderen zijn best nieuwsgierig naar een achterommetje. Waarschijnlijk behoor jij tot de laatste categorie, anders las je dit nu niet. En wat nou als we je vertellen dat het niet alleen lekker kan zijn, maar dat je ook een anaal orgasme kunt krijgen? Yep, we hebben je aandacht.

Lees ook: Wisten we nie: er is blijkbaar verschil tussen een orgasme en klaarkomen

Mannen én vrouwen?

Hoewel de kans kleiner is dan bij stimulatie van de clitoris of penis, is een anaal orgasme mogelijk voor zowel mannen als vrouwen. Bij mannen gaat het wel makkelijker, aangezien hun supergevoelige prostaat het beste gestimuleerd kan worden via de anus. Toch kan het bij vrouwen ook (yes!), omdat ook bij ons een boel gevoelige zenuwen en spieren in die regio gelinkt zijn aan ons geslachtsorgaan. 

Hoe krijg je er een?

Laten we vooropstellen dat elk lichaam anders is, dus dat er geen eenduidige gids is hoe je een anaal orgasme kunt bereiken. Net als bij een vaginaal orgasme is het een kwestie van geduld. Toch zijn er nog een aantal tips die je een zetje in de richting kunnen geven:

1. Communicatie

Hij kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje en staat met een reden op nummer één: communicatie! Zonder goede communicatie kom er namelijk niet. Geef aan wat wel en wat niet goed voelt, zodat jullie allebei de best mogelijke ervaring hebben. Wanneer iets niet goed voelt en je voelt je niet comfortabel genoeg om het te zeggen, kan het zijn dat je je de volgende keer liever niet meer aan de achterdeur waagt. En dat zou zonde zijn.

2. Gebruik glijmiddel

In tegenstelling tot je vagina, wordt het van achteren niet vanzelf nat wanneer je opgewonden raakt. Om te zorgen dat de boel geen schuurpapiertje wordt, is het een absolute must om glijmiddel te gebruiken. Hoe meer, hoe beter. Het is immers ook veel fijner als het lekker glijdt.

Lees ook: Spanking voor beginners: zo doe je dat

3. Begin klein

Hey, Rome was ook niet in een dag gebouwd. Begin rustig en geef het tempo aan wat je zelf het prettigste vindt. Begin bijvoorbeeld voorzichtig met één vinger. Voelt het niet goed? Abort mission! Wel lekker? Probeer er dan eentje bij te doen. Voer het tempo alleen op als je daar zelf klaar voor bent. Klaar voor de volgende stap? Schaf dan een buttplug aan om samen mee te experimenteren.

4. Vergeet de rest niet

Je kan zo gefocust zijn op dat ene gaatje, dat het eerder lijkt op een doktersoperatie dan een geilige sessie. In dat geval kun je een orgasme ook wel vergeten. Ben je nog niet zo gewend aan anale seks? Combineer het dan met andere stimulatie. Bijvoorbeeld orale seks, waarbij je lief met een vinger voorzichtig over je anus wrijft. Niet alleen is het heel lekker, maar ook wordt de nadruk niet zo op die achterdeur gelegd. Het kan namelijk nogal benauwend zijn, dat experimenten.

Wel even opletten dat je niet met lichaamsdelen of speeltjes van de anus naar de vagina gaat, want dit kan tot infecties leiden. En daar zit je niet op te wachten. En ja, van anale seks kun je ook SOA's oplopen. Dus als je niet recentelijk een testje hebt gedaan: jasje erom!

5. Ander orgasme

Om een anaal orgasme te bereiken kan het helpen om eerst een orgasme op een andere manier te krijgen. Bijvoorbeeld door de clitoris of G-spot te stimuleren. Niet alleen is de boel nog gevoeliger als je al een orgasme hebt gehad, maar ook zijn de spieren rondom je anus meer ontspannen. 

Veel plezier!

Lees ook: 7 dingen die ons opwinden buiten de slaapkamer