Seks & relaties / Seks
Seks

Zo zie je aan het gedrag van je date of degene goed in bed is

Je bent op de zoveelste date met je zoveelste Tinder-match en jullie hebben het hartstikke leuk samen. Eenmaal tussen de lakens heb je het alleen een stuk minder naar je zin. Wat een afknapper. Natuurlijk is dit geen reden om iemand meteen af te schrijven, maar het speelt natuurlijk wel mee. Geen zin meer in gênante momenten en meteen weten wat je in bed hebt gehaald. Aan dit gedrag kun je (ongeveer) aflezen of je date van wanten weet.

iStock

Lees ook: Liefde vinden in tijden van Tinder: zo doe je dat

Zelfvertrouwen

Mensen die zelfvertrouwen uitstralen vinden we vaak heel aantrekkelijk, maar zijn ze ook echt zo zelfverzekerd als ze je doen geloven? Wanneer je date zelfverzekerd overkomt, check dan even bij jezelf of dit oprecht is of dat dit pure opschepperij is. Heeft je date het alleen maar over zichzelf? Dan is dit waarschijnlijk niet de ideale bedpartner. Je wilt in bed toch ook niet dat iemand alleen maar bezig is met wat hij/of zij fijn vindt, zonder rekening te houden met jouw wensen? Als je date een beetje onzeker overkomt, dan hoeft dit helemaal niet erg te zijn. Grote kans dat hij of zij in bed ervoor wil zorgen dat jij het ook fijn hebt.

Favoriete ijssmaak

Time for dessert! Breekt het einde van de date aan en is het tijd voor een toetje? Dan kan de dessertkeuze van je date zeggen of jullie in bed ook bij elkaar passen of niet. Neuroloog Alan Hirsch deed hier onderzoek naar een verband tussen persoonlijkheid en favoriete ijssmaak. Kiest je date voor koffie? Mensen die van deze smaak houden flirten en verleiden meer. En ben jij zelf een aardbeifan? Dan is dit volgens Alan Hirsch jouw match made in heaven.

A goodnight kiss

Als je date echt goed verlopen is dan mag een afscheidskus natuurlijk niet ontbreken. Volgens seksuoloog Ava Cadell kan ook zoenen veel vertellen over wat voor soort bedpartner iemand is. Dus zoent iemand met veel passie en gooit hij of zij alles in de strijd? Dan kan je ervan uitgaan dat iemand dit in bed ook zal doen. 

Natuurlijk blijft een eerste keer aftasten. Eén ding is zeker: oefening baart kunst. En een beetje communicatie doet heel veel goeds. 'Ja, dáár'!

Lees ook: Zo regel je een date via Tinder