Liefde vinden in tijden van Tinder: zo doe je dat

Single & daten door Sarah

Als jij single bent, heb je dit vast vaak naar je hoofd geslingerd gekregen: ''Waarom ga je niet lekker tinderen?'' Tinder is als datingapp niet meer weg te denken uit het leven van veel singles: we swipen ons een ongeluk in de hoop dat er the real deal tussenzit. Is al dat geveeg niks voor jou? Of zie jij door al die talloze selfies en bio's het bos niet meer? Dan is dit het artikel voor jou. Wij geven je namelijk een step-by-step guide over hoe jij echte liefde zonder Tinder kunt vinden.

Lees ook: Zo kom je er tijdens een date zo snel mogelijk achter wat voor vlees je in de kuip hebt

Sta open voor contact

En dan bedoelen we dat ook letterlijk. Vaak schermen we onszelf meer af dan we denken, door helemaal op te gaan in onze smartphone. Ook als je vaker wel dan niet met een koptelefoon op door het leven loopt, ben je meer afgesloten en kan je minder toegankelijk overkomen. Dus neem wat vaker een break van je beats en stop je telefoon voortaan in je zak als je in het openbaar vervoer zit. Zo kan je veel makkelijker een praatje maken met iemand die naast je zit, omdat je bijvoorbeeld iets sneller opvangt. Ook kom je meer open over, dus is de kans groter dat iemand je aanspreekt. 

via GIPHY

Stap op iemand af

We kunnen begrijpen dat je nu denk, hell no, hier ga ik niet aan beginnen. Maar het hoeft allemaal niet zo ongemakkelijk te zijn als je misschien denkt. Want hoe heartbreaking is het als je een leuk iemand ergens ziet lopen, maar je weet dat je diegene nooit meer gaat zien omdat je niet op hem of haar af durfde te stappen? Juist, vanaf nu tijd voor actie dus. Als je iemand ziet die je leuk lijkt, maak dan een praatje. Vraag over het boek dat ze lezen, of vraag gewoon of hij of zij interesse heeft om een keer wat te drinken. Niet geschoten is altijd mis. Als je dit te veel van het goede vindt, kan je ook proberen om vaker naar mensen te lachen (niet te intens of te lang, want dat wordt eng). Maar een vriendelijke glimlach hier en daar kan nooit kwaad.

Bevind je onder de mensen

Heb jij soms de neiging om je lekker terug te trekken en kan je makkelijk je dagen als een hermit in je kamer spenderen? No more. Natuurlijk heb je recht op me-time, maar de liefde van je leven ga je niet vinden doordat hij of zij spontaan je kamer komt binnenlopen als jij zit te netflixen onder het genot van een bak ijs. Daarom is het tijd om, letterlijk, je comfort zone te verlaten. Ga vaker in een café of park zitten om je werk te doen en zeg eens 'ja' tegen dat ene feestje. Hoe vaker je onder de mensen bent, hoe meer contact je hebt en hoe meer nieuwe mensen je leert kennen. Ook kan je een nieuwe hobby of sport proberen. Wie weet vind jij je toekomstige lover wel tijdens een pottenbakkencursus, who knows? 

via GIPHY

Speed- en blinddaten

Ouderwets face-to-face speeddaten, waarom ook niet? Zo heb je, niet zoals bij Tinder, al een verwachting van iemand gebaseerd op hoe iemand eruit ziet. Hierdoor kan je veel meer openstaan voor een goed gesprek, en om iemand echt spontaan te leren kennen. Neem je (single) bestie mee en geef het een keer een kans. En hé als dit alles niet werkt, dan is First Dates ook altijd nog een optie. 

Heb vertrouwen 

Misschien wel de belangrijkste tip: heb vertrouwen in jezelf en in het universum. Het klinkt misschien spiri-wiri, maar het is toch echt waar. Je bent leuk genoeg zoals je bent en er is sowieso iemand die op deze aarde rondloopt die helemaal gek op jou zou zijn. En ondanks dat je je actief open kan stellen voor nieuwe mensen en relaties, moet je ook vertrouwen hebben dat wat voor jou is, ook jouw kant op komt. Dus ook als je nog single bent, geen zorgen. Op elk potje past namelijk een deksel.

via GIPHY

Lees ook: Waarom we iemand willen die 'hard to get' speelt