Waarom we iemand willen die 'hard to get' speelt

Single & daten door Laura

Een date aan een lijntje houden, in de perfecte wereld doen we dat niet. Of wel? De realiteit is helaas anders. Zelfs in het Tinder-tijdperk waar de volgende vijf dates al in de rij staan. Waarom willen we dan toch iemand die hard to get speelt?

Lees ook: 47 vragen die geschikt zijn voor elke date

Hard to get

Wat maken we het onszelf toch moeilijk soms. Waarom kiezen we niet die leuke man of vrouw die ons net zo leuk vindt? Nee, diegene waar je totaal geen hoogte van krijgt geeft ons de meeste vlinders.

Onbekend maakt bemind

Onderzoekers van de universiteit van Virginia en Harvard zochten het uit. Zij lieten een groep vrouwelijke studenten geloven dat ze deelnamen aan een experiment over online dating. Een aantal mannen had zogenaamd hun Facebook-profielen gezien en hun een cijfer gegeven. De vrouwen werden vervolgens in drie groepen verdeeld. Elk groepje kreeg de profielen van de vier knappe mannen te zien. Het eerste groepje werd wijsgemaakt dat zij het beste in de smaak vielen. Het tweede groepje kreeg te horen dat ze een gemiddelde scoren hadden. De laatste groep werd wijsgemaakt dat de mening van de mannen onduidelijk of onbekend was.

Je raadt het vast al... de laatste groep had de sterkste gevoelens tegenover de vier onbekenden. Zij vonden de mysterieuze mannen een stuk aantrekkelijker dan groep 1 of 2. Volgens de Amerikaanse onderzoekers komt het allemaal door het fenomeen: 'the joy of not knowing'. Het niet weten maakt het juist spannend. 

Lees ook: Tekenen dat je nog niet klaar bent voor een relatie