Zo regel je een date via Tinder

Single & daten door Chloe

Online daten: hoewel de meesten misschien denken dat dit makkelijker is dan gewoon ouderwets op iemand afstappen, kan het in de praktijk vies tegenvallen. Normaal gesproken gooien we onze charmes in de strijd. We lachen om grapjes, knipperen langzaam met onze wimpers en maken veel oogcontact om onze prooi te vangen. Dit gaat via social media helaas niet lukken, maar hoe moet het dan? Met deze tips ga je van Tindermatch naar real-life date.

flirten tinder

Lees ook: Wil je meer matches op Tinder? Voeg dit toe aan je profiel

1. Maak duidelijk dat je diegene wilt zien

Dat online flirten is natuurlijk hartstikke spannend, maar het wordt toch echt een stuk leuker als je elkaar echt een keer ontmoet. Maak je match daarom duidelijk dat je openstaat voor een date. Nu is het lastig om er online achter te komen of hij of zij hier ook voor open staat. Je hoeft diegene dan ook niet meteen uit te vragen, maar je kan wel subtiele hints geven. Is er een nieuw restaurant bij jou in de buurt geopend? Zeg dan bijvoorbeeld dat je daar graag een keer naartoe zou willen. Begrijpt hij of zij je hints niet? Dan kan je natuurlijk altijd nog aangeven dat het je leuk lijkt om elkaar te ontmoeten. 

2. Geef complimenten

Hoe je het ook went of keert, iedereen wordt gelukkig van een oprecht compliment. Geef hem of haar dus af en toe een complimentje, maar overdrijf het niet. Als je te veel complimentjes geeft zal je match je op een gegeven moment niet meer serieus nemen. 

3. Blijf positief

Daten hoort leuk te zijn, en uiteindelijk zal hij of zij jou leuk moeten vinden (en andersom natuurlijk) voordat jullie op date gaan. Blijf daarom positief en overlaad je match niet met negatieve berichten als je een keer je dag niet hebt. Natuurlijk kan je heftige onderwerpen wel ter sprake brengen als er recent iets is gebeurd, maar ben je gewoon chagrijnig omdat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt, kan je het maar beter voor je houden. 

4. Tease elkaar

In dit prille stadium van jullie misschien-wel-toekomstige-relatie is alles nieuw, en dat is spannend. Plaag de ander om het extra leuk te maken of gebruik emoji's met een knipoog, hartjesogen, tong en andere positieve emoties. Dit maakt jullie gesprekken spannender, maar net als bij de complimentjes: don’t overdo it. Een overdosis emoji's kunnen kinderlijk overkomen. Probeer je berichtjes ook niet té spannend te maken. Je wilt tenslotte niet dat je match denkt dat je alleen uit bent op een onenightstand.

5. Hard to get

Hoewel jij er alles aan probeert te doen om hem of haar zover te krijgen op date te gaan, kan je soms best een beetje hard to get spelen. Als je een beetje moeite moet doen, is het altijd leuker. Nou moet je natuurlijk geen nee zeggen wanneer je dan eindelijk op date wordt gevraagd, maar het is ook niet verstandig om op ieder bericht binnen één seconde te reageren, want dan is de lol er al snel vanaf. Overspoel de ander ook niet met honderden berichten op een dag. Hier zit namelijk niemand op te wachten. Een beetje uitdaging is niet alleen voor jou, maar ook voor je hopelijk toekomstige date leuk.

Lees ook: Waarom we iemand willen die 'hard to get' speelt