Wat doe je met een man die egoïstisch is in bed?

Intiem door Michelle Bakker

Het bed samen delen kan waanzinnig fijn en lekker zijn, maar net zo goed ontzettend kut als het niet helemaal werkt tussen de lakens. Eén van onze grootste persoonlijke ergernissen? Een man die liever alleen aan zichzelf en z’n willy denkt. Niets zo onwaarschijnlijk onaantrekkelijk. Maar, doet de man in kwestie op andere vlakken wél jouw hartje sneller kloppen, dan is er nog niet direct reden tot paniek. Zo geef je de ‘ego-man’ wat goede hints.

Lees ook: De spannendste seksspeeltjes voor soloseks of samen met je partner

Sesam, open u

Jouw benen zijn natuurlijk geen liftdeuren die met één simpele druk op de knop al toegang verschaffen. Ook al doet de gemiddelde porno anders vermoeden, daar is dus wat voorbereidend werk voor nodig. En daar is waar het vaak mis gaat voor de ego-man: hij heeft net íets teveel uurtjes doorgebracht op Pornhub en had deze uurtjes beter kunnen steken in een cursus Stimulatie met hand&tong. Het is gelukkig nog niet te laat, je moet het ‘m gewoon even zeggen. Merk je dat hij zijn vriend het liefst al meteen bij je naar binnen werkt, fluister ‘m dan zachtjes in zijn oren dat je wat meer voorspel nodig hebt. Zijn beloning zal alleen maar groter zijn wanneer de poorten tot de ware hemel geopend worden...

I bef you pardon?

Zoals Miranda het ooit al goed wist te verwoorden in Sex and the City: “I only give head to get head!” Maar hoe je zijn tollie ook door je mond laat spinnen, hij laat het vervolgens afweten jou oraal te verwennen. Oordeel niet te snel! Sommige vrouwen vinden gebeft worden helemaal niet zo fijn. Het kan dus zomaar zijn dat de man in kwestie ‘gewend’ is geen orale seks te geven, bijvoorbeeld door zijn ex? Een goede optie is om te vragen wat de ander lekker vindt in bed. Dit is spannend, maar kan ook ontzettend opwindend zijn. Wanneer hij antwoord geeft, kun jij op een natuurlijke manier ook jouw antwoorden geven. “Jouw tong tussen mijn benen…” is duidelijke taal voor beffen s’il vous plait. Zegt hij het ‘vies’ te vinden? Geef ‘m dan een beknopte lezing over de vagina (sexy, we know). Het feit dat een gemiddeld toetsenbord stukken viezer is trekt ‘m wellicht over het streepje.

Klaar is Kees

Daar gaan jullie, riding along, hij is er bijna - ja ja ja - bijna - ja ja… jaa.. jaaaaaaa! Klaar is Kees. Maar is Kiki ook al klaar?! Het mannenorgasme is natuurlijk niet per definitie de slotakte van de paringsdans. Doet hij verwoede pogingen de sekspartij tot een einde te brengen zonder jou aan een orgasme te helpen? Herinner hem er dan vriendelijk doch dringend aan dat het hier geen one man show betreft. Wij hebben immers net zo veel recht op klaarkomen. Begrijpt hij de boodschap niet? Geef ‘m dan het goede voorbeeld en vinger jezelf naar een marvelous einde. Ook een idee: je kunt voor de volgende keer voorstellen om te proberen tegelijk klaar te komen. Vergt wat oefening, maar het is te doen!

Lees ook: In the mood? 10 manieren om seks te initiëren