Ze's sekswoordenboek: beffen

Intiem door Maya Luz

Op het gebied van seks zijn er zo veel meer dingen die je doet dan alleen maar penetratie. Je hebt bijvoorbeeld ook orale seks, als vorm van voorspel maar ook gewoon als seksuele activiteit op zichzelf. Maar hoe gaat dat eigenlijk in ze werking? We leggen je alles uit over beffen.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Spaanse kraag

Wat is beffen?

Beffen is een vorm van orale seks. Dit wordt alleen uitgevoerd bij een persoon met een vulva. Beffen omvat eigenlijk alles dat je met je mond zou kunnen doen op iemands vulva. Denk hierbij aan likken, zuigen, kussen, alles eigenlijk. Veel vrouwen en andere mensen met een vulva vinden het erg fijn om gebeft te worden. Je doet het op verschillende manieren, wat het erg spannend maakt. Het is iets dat iedereen kan doen en het is ook zeker niet moeilijk!

Zo doe je het

Het belangrijkste om te weten voordat je iemand beft, is dat het helemaal niet erg is om het in het begin een beetje eng of ongemakkelijk te vinden. Zeker als het je eerste keer is, is dit hartstikke logisch. Communiceer goed met je partner over wat zij fijn vinden. Je kan bijvoorbeeld eerst een beetje teasen voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Dit doe je bijvoorbeeld door je partner eerst wat kusjes te geven op plekken rondom de vulva. Zodra je daadwerkelijk gaat beffen, hoef je ook niet direct je alleen maar op de clitoris te richten. De clitoris is het meest gevoelige gedeelte van de vulva, maar dit betekent niet dat de rest van de vulva niet gevoelig is. Je kan dan ook eerst een beetje om de clitoris heen, voordat je daar de focus op legt. Verder kan je ook je handen erbij gebruiken. Je vingert je partner bijvoorbeeld terwijl je aan het beffen bent, als zij hiermee akkoord gaat uiteraard. Communicatie is bij iedere vorm van seks ontzettend belangrijk. Houd daarom de lichaamstaal van je partner goed in de gaten om te kijken wat goed voelt.

Gebeft worden

Iemand beffen is in het begin misschien een beetje ongemakkelijk, maar gebeft worden is soms ook even wennen. Iemand zit met hun gezicht bij je geslachtsdeel en dat voelt nogal intiem. Als je een vulva hebt, maak je je bijvoorbeeld zorgen om hoeveel haar je daar beneden hebt zitten of hoe het daar ruikt. Maar dit zijn echt geen dingen om je zorgen over te maken! Het meeste plezier ervaar je als je je volledig overgeeft aan het moment.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: BDSM