Pip Pellens over haar (on)zekere momenten

Bijna elke vrouw moet er wel eens mee dealen: onzekerheid. Vaak hebben we grote plannen voor onze toekomst, maar laten onszelf tegenhouden. Dankzij de #LikeAGirl campagne van Always worden alle jonge meiden gemotiveerd om te doen wat ze zelf willen. Falen moet ons niet remmen, het moet ons juist motiveren om nog harder te werken. Een ontzettend mooie campagne waar onze Miranda en Julia bij waren. Met als kers op de taart een interview met Pip Pellens: "Ik had graag wat eerder willen beseffen dat alles met een reden gebeurt."

Steun van anderen

Pip vertelt: “Er is mij en de meiden om mij heen altijd geleerd dat we moeten gaan voor wat we leuk vinden, en dat we altijd ons best moesten doen. Mijn ouders hebben mij, als een auditie niet lukte of ik de rol niet kreeg, altijd gesteund. Ook zeiden ze altijd: “Het is balen, het is stom. Maar je moet het de volgende keer wel weer proberen. Misschien lukt het dan wel.” En dat was vaak het geval. Dus zij hebben ervoor gezorgd dat ik door ging met wat ik leuk vond, en vind, en daarom ben ik nu waar ik nu ben.”

Deze boodschap wil ze maar al te graag aan alle jongere meiden doorgeven. “Je moet altijd doen wat je leuk vindt. Het klinkt misschien cliché, maar je moet altijd gaan voor je eigen geluk. En misschien zijn er wel mensen die zeggen: “Ga je dat echt doen?!”. Dan moet je gewoon zeggen ‘’Ik vind het gewoon superleuk. Waarom zou ik het niet doen?’’ En als je daar goed in bent en als je er dan ook nog geld mee kan verdienen: nog mooier.”

Trots

Op de vraag waar Pip op dit moment erg trots op is, antwoord ze volmondig: “Mijn vriend én de reis van mijn groei.” Lachend voegt ze daaraan toe: “…en daarmee bedoel ik inderdaad niet de groei in lengte”.

Faalangst

Vroeger was Pip ook wel eens bang om te falen. Ze had moeite om dingen te vertellen wanneer ze ‘slecht’ waren. “Ik speel vanaf mijn 9e. Toen ik naar de middelbare school ging, had ik vaak onder schooltijd een auditie of een draaidag. Ik was toen heel erg bang om het te delen met anderen als ik de rol niet had gekregen of wanneer het niet goed was gegaan. Ik deelde wel altijd de leuke dingen. Op een gegeven moment is dat veranderd. Ik dacht: ik kan het wel voor mezelf houden, maar dat is ook niet leuk. Dus toen ben ik het gaan delen met mijn zusjes en ouders. Sindsdien voel ik mij een stuk zekerder.” Het is volgens Pip dus erg belangrijk om je hoogte- én dieptepunten te bespreken, want bij iedereen gaat er weleens iets fout.

Goede Tijden Slechte Tijden

Ook in haar tijd bij Goede Tijden Slechte Tijden kwam ze regelmatig met zweethandjes aan op de set. “Ik was bang dat ik mijn tekst niet kende… terwijl ik het dondersgoed kende! Op een gegeven moment heb ik toen tegen mijzelf gezegd: nou moet je stoppen.” Vervolgens gaf ze zichzelf regelmatig een inner speech. “Ik zei heel vaak tegen mezelf: je kent het, het gaat altijd goed. Je kan het, maak je niet druk.”

 

#KeepPlaying #LikeAGirl!

Een bericht gedeeld door Always_Nederland (@always_nederland) op

Lees ook: Dit wil je! Afgestudeerde pabostudenten krijgen de helft van hun huur betaald als ze naar Amsterdam komen

Advies

Toen we Pip vroegen wat voor advies zij zichzelf als dertienjarig meisje zou geven, antwoordde ze lachend: “Nou, qua school gewoon iets beter je best doen. Nee grapje. Ik leerde wel makkelijk, maar ik was geen studiebol. Ik zou ook willen zeggen: het komt allemaal wel goed, alles gebeurt met een reden. Dit besef kwam pas veel later en dat had ik achteraf wel eerder willen hebben.”

Altijd bezig

Pip heeft in ieder geval nog genoeg te doen de komende tijd. “Nu wordt eerst alles van deze campagne gedeeld op internet en tv. Daarna ook op de Always verpakkingen in de winkel, waar je een meet en greet mee kunt winnen. Dan ga ik de hele middag kletsen met de meiden, een gezellige get-together. Daarnaast is ‘Zomer in zeeland’ op tv, ga ik veel inspreken en losse klusjes doen. Kortom: ik vermaak me wel.”

De campagne

Het grootste gedeelte van de meisjes in Nederland heeft last van faalangst. En dat uit zich in dat ze stoppen met dingen die ze leuk vinden, stoppen met het opnieuw proberen, en dat houdt ze heel erg tegen. En wij willen eigenlijk proberen om ze van die faalangst af te helpen door het woord ‘falen’ niet als een slecht ding te zien, maar als een ding te zien dat goed is. Dus dat je ervan leert, dat je er beter van wordt, sterker van wordt, meer zelfvertrouwen door opbouwt. En er zo voor te zorgen dat de meisjes wél blijven doen wat ze leuk vinden, zodat dat ze er beter in worden. En dat ze kunnen groeien. Dat ze gelukkig zijn #LikeAGirl.

Lees ook: Dit zegt de kleur van je menstruatiebloed over je gezondheid