Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

ZeBlundert: Op Pakjesavond

Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Vijf meiden biechten aan Ze.nl hun ergste Sinterklaasblunder op.  
 
Sanne (29): ?Tot vorig jaar trokken we voor Sinterklaas ieder jaar lootjes met het gezin van de broer van mijn vader. In totaal waren we, met aanhang erbij, altijd met een man of vijftien. Daar moet je je bij bedenken dat onze familie een vrij (gezellig!) drukke familie is, dus je kan je bedenken hoe deze avonden af en toe verliepen ? ondanks de verwoede pogingen van mijn vader om alles in goede banen te leiden. Vorig jaar had mijn oom een ontzettend leuke surprise gemaakt voor mijn vader, met een mooie pietenmuts van papier maché als deksel. Mijn vader had de surprise uitgepakt en een paar minuten later roken we een wel heel sterke brandlucht? Had de pietenmuts vlam gevat en stond dus de hele surprise in de fik! Had niemand gezien? De surprise was helaas niet meer te redden, maar toen het brandje eenmaal geblust was hebben we wel gelachen!?

 
Jessica (23): ?Zelf heb ik nooit grote Sinterklaasblunders gehad, maar ik weet nog wel een enorm schattig verhaal van mijn zus. Destijds was zij een jaar of vier (ik was nog niet geboren) en dus helemaal in de ban van de goede Sint. Om haar te verrassen had mijn vader twee collega?s geregeld die als zwarte Pieten langs zouden komen en hij zou zichzelf in een Sinterklaaskostuum hijsen. Zo gezegd, zo gedaan, en op vijf december moest mijn vader ?s avonds even naar zijn werk. Een half uurtje later belde de Sint aan? Bibberend van angst stond mijn zus vervolgens de gehele avond in een hoekje van de kamer. Piet mocht haar nog net een handje pepernoten geven, maar die malle Sint met die gekke mijter vond ze maar eng. Toen Sint weer weg was en mijn vader een tijdje later weer thuiskwam, had zuslief echter wél hele verhalen! ?Sinterklaas is geweest, ik mocht bij ?m op schoot, ik heb een cadeau gekregen!? En mijn vader maar lachen!?
 
Hannah (21):
?Toen wij vorig jaar lootjes gingen trekken, had mijn vader mij. Ik verwachtte al niet heel veel van mijn cadeau maar dit sloeg alles? Het begon al bij de surprise, dat was een enorme leverworst - een echte welteverstaan. Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan, maar in het midden van de worst zat het cadeau verstopt. Ik moest dus met mijn handen in de leverworst gaan pulken. Toen het cadeautje tevoorschijn kwam bleek het een sleutelhanger van een varken te zijn met in het midden een knopje. Als je op het knopje drukte begon het varken te knorren? Ik heb dus helemaal niks met varkens en ik begrijp nog steeds niet waarom hij mij dit heeft gegeven! Doe ik hem denken aan een biggetje??

 
Iris (29): "Een aantal jaar geleden vierden wij Sinterklaas met de hele familie. We mochten omstebeurt onze surprises uitpakken en de bijbehorende gedichten voorlezen. Niemand wist van elkaar wie wie had getrokken en dat zouden we ook zo laten. Toen ik op een gegeven moment mijn gedicht voor moest lezen deed ik erg mijn best, maar kwam ik niet verder dan af en toe een woord. Het was zo onduidelijk geschreven dat het wel Chinees leek... Ik gaf het gedicht aan mijn moeder, maar omdat zij er ook niet veel wijzer van werd, gaf ze het door aan mijn tante. Ook mijn tante snapte er helemaal niks van en de hele situatie werd  nogal ongemakkelijk. Uiteindelijk gaf mijn oom maar toe dat hij het gedicht had geschreven. Hij wilde het wel voorlezen, en ein-de-lijk konden we verder met de surprise?"
 
Michelle (24): "In de tweede klas van de middelbare school gingen we lootjes trekken. Op het lootje stond, zoals altijd, de naam van iemand en een top drie van dingen die diegene graag wil hebben. Een paar dagen voor de grote dag kom ik er dus achter dat ik mijn lootje kwijt ben? Normaal onthoud je wel wie je getrokken hebt, maar wij hadden een eeneiige tweeling in de klas en laat ik nou net één van hen getrokken hebben! Ik had geen idee of ik nou Max of Siem getrokken had en kon er ook niet achterkomen. Uiteindelijk heb ik op goede hoop Siem zijn naam maar op de surprise gezet. Toen ik naar de klas ging heb ik de hele tijd in de stress gezeten. Ik zou het echt gênant vinden als ik moest zeggen dat ik de verkeerde naam erop had gezet, maar gelukkig had ik de goede helft van de tweeling gegokt!"

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Heb jij weleens een flater geslagen met Sinterklaas?