Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Walgelijk: roze kitten overlijdt na verven door eigenaar


We zijn allemaal gek van dieren en soms kunnen we er een beetje in doorslaan als we onze hond of kat een gekke outfit geven. Maar schrijfster Lena Lenina is helemaal gestoord. Ze verfde haar kitten roze, waarna het doodging.
 
De Russische schrijfster uit Parijs ging naar een Pretty-in-Pink-feestje in Rusland en natuurlijk moest haar jonge katje ook in het roze. Zo gezegd zo gedaan, en Lena verfde haar kitten roze. Het arme beestje werd volgens omstanders ‘hysterisch en ‘probeerde steeds maar weg te vluchten uit haar armen’. Het beestje leefde toen nog en de dierenbeul kreeg toen natuurlijk ook al veel kritiek. Die legde ze alleen naast zich neer. Ze zei dat het juist hartstikke goed was voor het kitten om roze te zijn. “Volgens de dierenarts is het goed voor haar en verstevigt het juist het haar”, zegt Lena in een reactie op haar stunt. Uiteraard haalde ze de woede van vele dierenrechtenactivisten op de hals, meldt Metro.
 
Verwaarlozing
Na het mooi-in-roze-feestje ging de media-aandacht liggen, maar ook de schrijfster vergat haar katje. Blijkbaar was ze nu niet meer zo interessant, want het dier bleef roze. De kitten begon aan haar vacht te likken en kreeg zo giftige stoffen binnen. De dierenrechtenactivisten beweren dat dit het arme dier fataal werd. Ze werd vergiftigd door de haarverf. De dierenarts die het katje naderhand onderzocht, stelde vast dat ze inderdaad was overleden door bloedvergiftiging.


Ondertussen zou er er een online petitie zijn gestart om de burgemeester aan te sporen de politie het incident te laten onderzoeken. De petitie is al door duizenden mensen ondertekend, maar er is nog geen officiële reactie gekomen.
 
Dieren als kunst
Het gebeurt de laatste tijd vaker dat kunstenaars onder vuur komen te liggen door dieren in hun kunst te betrekken. In Denemarken was het bijvoorbeeld raak toen kunstenaar Marco Evaristti (39) uit Chili goudvissen in een blender deed. De keuze was aan het publiek van het museum: drukten de mensen op de knop om de dieren te vermalen, of lieten ze de visjes leven? Twee goudvissen overleefden het kunstwerk niet.
 
Wat vind jij van de daad van Lena?