Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

Dit wil je! Afgestudeerde pabostudenten krijgen de helft van hun huur betaald als ze naar Amsterdam komen

Reageer 0

Woon je in Amsterdam of zou je dat dolgraag willen, dan ken je sowieso het probleem: betaalbare huizen zijn schaars in de hoofdstad. Maar net als betaalbare woningen zijn ook talentvolle leerkrachten schaars in Amsterdam. Het werving- en selectiebureau Derec heeft daar iets op gevonden: zij roepen alle pas afgestudeerde pabostudenten op om naar Amsterdam te komen. Zij vinden dan niet alleen de perfecte baan als docent voor je, maar zullen ook de helft van je huur betalen. Say whaaaaat?!

Pabostudenten Amsterdam

Lerarentekort

Het lerarentekort in de Randstad is nijpend, zo laat Manon Bakker - directeur van werving- en selectiebureau Derec weten. Vooral in Amsterdam is er veel vraag naar talentvolle basisschoolleerkrachten. Niet zo gek dus dat zij zich met haar bedrijf op pas afgestudeerde pabostudenten van búiten de Randstad richt. En wie het avontuur aandurft om naar Amsterdam te komen zal dan ook rijkelijk worden beloond: niet alleen staat je dan een jaarcontract te wachten, Derec betaalt ook nog eens de helft van je huur tot een maximum van € 700 per maand. Zo kan Amsterdam ineens toch heel aantrekkelijk worden om te verhuizen! 

Huisje delen?

De huurbijdrage van maximaal € 700 geldt per persoon. Dat maakt de actie extra interessant voor leerkrachten die met een oud-collega of -klasgenoot richting de Randstad komen. Gaan ze allebei aan de slag via Derec en huren ze samen een huis, dan blijven wellicht alleen de vaste lasten over. Leerkrachten moeten wel zelf op zoek naar een geschikte huurwoning in of rond Amsterdam, zo laat Manon weten, maar zij en haar collega's bij Derec geven graag wat tips.

Banen voor het uitkiezen

Een ding is zeker: de meesters en juffen uit het noorden, zuiden en oosten worden met open armen ontvangen in Amsterdam. Het lerarentekort begint namelijk serieuze vormen aan te nemen. Op de 210 bassischolen in de hoofdstad loopt het aantal openstaande vacatures dit jaar al op tot 170. En in 2020 zou dit aantal kunnen stijgen tot 400. Dat biedt leerkrachten een mooie uitgangspositie. Ze krijgen bij Derec niet alleen een huurbijdrage en jaarcontract, maar kunnen vaak ook uit meerdere vacatures kiezen. Zo wordt de kans op een leuke baan een stuk groter... Ken of ben jij die zojuist afgestudeerde pabostudent? Een baan als docent in Amsterdam zoeken kan hier

Lees ook: Je kunt nu trouwen 'met' Jan Versteegh

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen