Wat doet u met uw 13e maand?

De feestdagen staan voor de deur. Wat heeft u daar naar uitgekeken! Voor veel mensen is december ook de maand om eens rustig naar hun administratie te kijken. Kunt u nog belastingvoordeel halen? Bent u bij uw zorgverzekeraar nog steeds voordelig uit? Misschien krijgt u wel een financieel extraatje van uw werkgever. Weet u al wat u met uw 13e maand doet?

December is een dure maand. Een extraatje als een 13e maand is dan meer dan welkom. Maar zet u het geld op uw betaalrekening, dan verdwijnt het vaak op 1 grote hoop. Leuker is het als u wat geld overhoudt voor een specifiek doel. We geven u 3 tips:

1. Zet uw 13e maand opzij
Wilt u uw 13e maand later gebruiken? Zet het geld dan opzij op een spaarrekening. Of ga ermee beleggen. Als u het geld een tijdje kunt missen, kunt u zo een mooi bedrag opbouwen. Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op dan sparen. Let wel op dat beleggen risico’s en kosten met zich meebrengt. Wilt u weten wat sparen en beleggen u kunnen opleveren? Gebruik de handige rekenhulp van Centraal Beheer.

2. Boek alvast een zomervakantie
Waarschijnlijk bent u nu nog helemaal niet bezig met de zomermaanden. Maar als u in de winter een zomervakantie boekt, bent u vaak veel goedkoper uit. Veel vakantie-aanbieders hebben vroegboekkortingen. Zeker de moeite van het onderzoeken waard!

3. Stop het geld in uw huis
Koop met uw 13e maand eindelijk die mooie salontafel of die leuke stoel. Of los af op uw hypotheek. Omdat de hypotheekrente hoger is dan de rente die u nu op uw spaarrekening krijgt, kan dit een slimme zet zijn. Vraag uw hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.

4. Betaal uw zorgpremie voor 2018 in 1 keer
In 1 keer betalen is vaak voordeliger dan gespreid (per maand) betalen. Als u in 1 keer betaalt, krijgt u meestal een premiekorting. Zo kunt u al snel tientallen euro’s besparen, die u aan iets leukers kunt besteden!