10 dingen die je moet doen aan het begin van elke maand

Werk & studie door Julia

Plannen, organiseren en dingen regelen. Dit klinkt misschien als een regelrechte ramp, maar toch wil je het wel graag kunnen. Goed nieuws voor jou: Doe deze tien kleine dingen aan het begin van elke maand en je zult merken dat de rest van je maand een stuk geordender verloopt.

Lees ook: Dit zegt je handschrift over je persoonlijkheid

1. Maak je tas leeg

Merk je dat je steeds vaker dingen kwijtraakt in je tas? Je bent niet de enige. Mest dat ding maandelijks even uit, want je zult merken dat je dagelijks zoveel rommel mee sleept die je niet eens gebruikt. Zo komen er geen verpakkingen van eten of verdwaalde make-upproducten uit je tas rollen wanneer je echt iets nodig hebt.

2. Koop (verjaardags)kaarten

Kijk op de eerste dag van de maand al in je agenda of er verjaardagen aankomen van vrienden of familie. Schrijf de kaarten gelijk en doe ze in de envelop. Als je dit hebt gedaan, hoef je ze alleen nog in de brievenbus te gooien. Nooit meer een vergeten verjaardag.

3. Maak heel je huis goed schoon

Misschien wel de vervelendste klus van allemaal. De kans is groot dat je af en toe een deel van je huis schoonmaakt, maar het is nu tijd voor het grondige werk. Haal alles van z’n plek en stofzuig en dweil de boel grondig. Zorg dat al je kleding schoon in je kast ligt en dat je elk hoekje en gaatje hebt afgestoft. Dit zal je hoofd veel rustiger maken de rest van de maand.

4. Maak een budget

Maak een plan met hoeveel geld je waaraan uit zult geven. Vergeet niet je openstaande rekeningen, schulden of de nodige reparaties in je huis. Door dit plan hou je misschien zelfs wel geld over voor die nieuwe schoenen waar je al zo lang naar verlangt.

5. Check je koelkast

Weet je van sommige dingen niet eens meer hoelang het er ligt? Ruik er even aan en kijk naar de datum. Er is een kans dat er al wat producten liggen weg te rotten. Niet zo fris als je net je hele huis hebt schoongemaakt.

via GIPHY

6. Kies een boek om te lezen

Hou je wel van lezen, maar betrap je er jezelf op dat je er geen tijd voor vrijmaakt? Kies elke maand een leuk boek om uit te lezen. Door dit als doel te stellen is de kans veel groter dat je eindelijk weer tijd maakt om te lezen.

7. Maak doelstellingen

Naast het lezen van een boek, heb je misschien wel veel meer dingen die je wilt bereiken. Maak een lijstje met haalbare doelstellingen. Elke maand werk je ernaar toe om alles af te kunnen strepen, wanneer dat lukt voel je je gelijk een stuk beter.

8. Organiseer de foto’s op je telefoon

Staat jouw telefoon ook vol foto's waar je niets meer mee doet? Werp elke maand een kritische blik op welke foto's je graag wilt bewaren en welke de prullebak in kunnen. Dat scheelt je eindeloos door de schermafbeeldingen scrollen op zoek naar die ene foto. Foto’s die niet per se op je telefoon moeten blijven kun je ook op je computer zetten.

9. Maak plannen met vrienden en familie

Maak leuke afspraken om naar uit te kijken. In het weekend kun je er dan écht even tussenuit. Heerlijk naar de bioscoop, uit eten, wat drinken of een rondje over strand. Lekker zweverig, helemaal tot rust komen.

10. Maak afspraken

Tandarts, huisarts, kapper, allemaal afspraken die je vaak pas op het laatste moment maakt. Doe het aan het begin van de maand al, zodat je genoeg momenten hebt om uit te kiezen. Nooit meer stressen om een vergeten afspraak. 

via GIPHY

Lees ook: Geluk vinden: met deze 5 tips kan het

SaveSave