20 tekenen dat jij een tikkeltje chaotisch bent

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Hoe het met je gaat? O, je kent het wel. Druk, druk, druk. Het is dat je hoofd vastzit aan je lichaam, anders zou je ‘m verliezen. Shit, ben je nou je OV-chipkaart verloren? En wáár is je telefoon nú weer?! Huh, chaotisch? Welnee…

 
Een agenda? O, dat ding dat als je muismat fungeert. Je hebt het geprobeerd, maar het is niet echt jouw ding.
 
Nee hoor, alle afspraken heb jij keurig in je hoofd op een rijtje. En als je het niet erg vindt, je gaat nu even je dubbele afspraak afbellen.


 
De potgrond van die plant in de vensterbank is minstens al tien keer op de grond belandt. Deze week. Omdat je even honderd dingen tegelijk aan het doen was waarschijnlijk.
 
Een cracker met kaas eten gaat niet zonder een klodder op het aanrecht, op de vloer, op je wang inclusief een pad van kruimels naar de keukentafel.
 
Werken in de Starbucks of H&M tijdens de sale in de herfstvakantie zou hetzelfde zijn als appelstroop in je koffie gieten: geen goed idee.
 
Je bent ongeveer de bedenkster van De Stoel. Je weet wel, dat ene ding dat verborgen zit onder een bulk kleding die je of nog moet wassen of niet leuk genoeg bij je rokje vond staan vanochtend.
 
Jij kunt zo veel in 24 uur proppen, dat je zelfs moet inplannen om adem te halen.
 
Dat gezegd hebbende, ook in je slaap ben je altijd in de weer.
 


Een middagje shoppen eindigt bij jou altijd in vijf keer in een uur de hele winkelstraat op en neer lopen, omdat je je telkens weer bedenkt dat je tóch die ene winkel wel in wilt.
 
In de supermarkt gaap je geregeld tegen de schappen aan, bedenkend wat je nou ook alweer nodig had.
 
Je bent nooit je sleutels kwi- eh, shit waar zijn je sleutels? En je mobiel, je had hem net nog! Oh kak en je portemonnee is ook ineens nergens meer te bekennen.
 
Hoezo ben jij al-tijd laat? Dat ene halfuurtje had je echt even nodig om al die andere 54 dingen te doen die je nog moest doen.
 
Op tijd de trein of bus halen is voor een nog grotere uitdaging dan alleen backpacken door een vreemd Aziatisch land waar je de taal niet spreekt en de weg naar het hotel niet meer weet.
 
“O ja, dat doe ik zo ook nog wel even” komt bijna dagelijks uit jouw mond.Je hebt altijd wel iets te doen. Als je al een keer op je kont zit, dan krijg je vreemde zenuwtrekjes en weet je niet wat je met jezelf aan moet.

Hoezo vaak afgeleid? Je bent er altijd met je koppie bij hoor! O ja dat is waar ook, je moet nog naar de kapper. Gelukkig zit de supermarkt er vlak naast, want je moet ook even taart halen voor je verjaardag. Hoe oud werd je ook alweer? Hé, kijk een vlieg!

Een klus niet afmaken komt bij jou net zo vaak voor als regen in Nederland. Veel te vaak.

Ze zeggen dat je bureau een weerspiegeling is van je ziel. Eh, in jouw geval heb je dus een hele gezellige, altijd plek voor nog een prulletje, drukke ziel.

Ah en dat herinnert je er weer aan dat je nodig eens moet opruimen. Die kerstkaarten moeten nu echt eens van de muur en je schaatsen mogen ook wel weer terug naar zolder.

En dat herinnert je er weer aan dat je eigenlijk altijd overal aan herinnerd moet worden.
 
En... hoe chaotisch ben jij?