Help, mijn vriend heeft geen tijd voor me!

Relaties door Marleen_S
Je hebt het idee dat je je lover met alles en iedereen moet delen. Je belandt na zijn werk en de voetbal ergens op de achtste plek. Hij zou toch niet op je uitgekeken zijn? Geen nood, met deze tips gaat zijn aandacht weer naar jou!

 
Op z?n zachtst gezegd voel je je niet echt serieus genomen. Het lijkt wel of je vriend het zomaar voor lief neemt dat je er eigenlijk altijd bent. Juist op de momenten wanneer jij hem een keer nodig hebt, is ?ie spontaan Oost-Indisch doof geworden en moet hij écht overwerken die avond. Zucht, het lijkt wel of je single bent, maar dan zonder te mogen snoepen van de verboden vruchten.
 
Je wilt hem niet zomaar verlaten, maar de boodschap lijkt na het zoveelste gesprek niet aan te komen. Na een week van vertroeteling en lieve woordjes lijkt hij het alweer te zijn vergeten. Tijd voor de harde aanpak. Als woorden niet helpen, moet je overgaan op daden: dit is wat je moet doen als je vriend geen tijd meer voor je heeft.
 


Geef hem het gevoel dat je hem niet mist

Hij is voor jou het allerbelangrijkste ter wereld, maar dat gevoel is niet bepaald wederzijds. Of althans, daar handelt hij in ieder geval niet naar. Hij is vaker weg dan hij thuis is en gaat liever stappen met zijn vrienden dan dat hij wat met jou doet.
 
Prima, hij mist je dus kennelijk niet? Vanaf nu jij hem ook niet meer ? soort van. Ga ook ineens lekker veel met je vriendinnen op stap en trek je eigen plan. Laat hem blijken dat je hem niet nodig hebt om het leuk te hebben. Naast dat het zeker een belletje bij hem moet doen rinkelen, heb je ineens ook veel meer tijd voor al je sociale contacten! Twee vliegen in één klap.
 
Zorg dat je niet altijd beschikbaar bent
Hij hoeft maar te zeggen dat hij zijn afspraak heeft afgezegd en je staat gelijk klaar met zijn favoriete maaltijd, een biertje op de bank en lots of YOUR free time. Het gebeurt eigenlijk iedere keer zodra hij tijd heeft. Je zet alles aan de kant, want hé, hij is er eindelijk!
 
Niet meer doen. Stel jezelf de vraag: zou hij dit ook voor jou doen? Als je antwoord 'nee' is, is de keuze simpel. Dan hoef je ook niet altijd voor hem klaar te staan. Natuurlijk is het geven en nemen in een relatie, maar als jij meer tijd en aandacht aan hem geeft dan hij aan jou, dan hoef je hier geen genoegen mee te nemen. Zodra je er ineens niet meer bent, zal het opvallen.
 


Besteed tijd aan jezelf

Ga lekker naar de kapper, shop een nieuwe outfit en besteed je aandacht niet aan je veel te drukke vriend, maar aan jezelf. Er is één iemand het allerbelangrijkste en dat ben jij. Dat mag hij weten ook.
 
Zeker als je met je nieuwe ?ik? een hele hoop aandacht krijgt van mannen op straat. Maak hem een beetje jaloers, maar draaf niet te veel door. Je hoeft niet gelijk vreemd te gaan om hem duidelijk te maken dat hij in zijn handen mag knijpen met jou. Hem een beetje op scherp zetten is voldoende.
 
Las een break in
Het onbereikbare is altijd het meest interessante. Het credo ?je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt? gaat zeker op in deze situatie. Mannen zijn van nature jagers, dat kun je niet veranderen. Waar je wel verandering in kunt brengen, is het feit dat je niet langer zijn prooi meer bent.
 
Het is een drastische en wel de laatste oplossing waar je op zit te wachten, maar als hij niet lijkt te veranderen, las je een break in. Natuurlijk moet je eerst proberen of het niet toch lukt met een goed gesprek. Als het kwartje dan nog niet valt, is het beter om even kort uit elkaar te gaan. Misschien besluit je zelf wel dat deze relatie de moeite niet meer waard is. Of komt hij met hangende pootjes terug en leven jullie nog lang en gelukkig - en met heel veel aandacht voor elkaar!

Heeft jouw partner weleens totaal geen tijd voor je? Hoe los je dit dan op?