Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Geluk vinden: met deze 5 tips kan het

Het is makkelijker gezegd dan gedaan: het grote geluk wil iedereen wel. De grote vraag is natuurlijk: hoe vind je geluk? Geld maakt niet gelukkig en een goede baan is ook geen voorwaarde voor geluk. Er is niet één regel om geluk te voelen. Wel zijn er adviezen die kunnen helpen. Dit zijn onze 5 tips voor meer geluk in je leven.

geluk vinden gelukkig worden

Geluk tip 1: Accepteer jezelf

Kijk naar jezelf alsof je je beste vriendin bent. Oordeel je dan ook zo hard over jezelf? Nee, hè? Het komt omdat we met een kritischere blik kijken naar onszelf. Je 'imperfecties' maken je tot wie je bent en daar is niks mis mee. Ben je een beetje een chaoot? Gezellig, want met jou valt er altijd wat te beleven. Ben je een perfectionisch? Dan heb je geluk, jij bent altijd netjes op tijd. 

Lees ook: Dit zegt je handschrift over je persoonlijkheid

Geluk tip 2: Vermijd negatieve gedachtes

Negativiteit is de vijand van geluk. Ook al krijg je nog 100 complimenten. De ene negatieve maakt het meest impact. Verlies je niet in negatieve gedachtes. Gaan ze maar niet weg? Zoek naar afleiding. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen. Soms helpt slapen al. De volgende dag zijn je zorgen vast voorbij.

Geluk tip 3: Zorg voor jezelf

Een belangrijke voorwaarde voor geluk is je lekker voelen in je eigen vel. Eet gezond, maar geniet soms van een lekker stukje chocolade. Dat is óók geluk. Sport verder drie keer per week. Wandelen blijkt ook heel gezond te zijn. Maak eens 's avonds een wandeling door de natuur of door een gezellig stad. 

Geluk tip 4: Leef in het nu

Je hoeft niet 24/7 geluk te voelen. Dat kan niemand gelukkig. Dagelijkse tegenslagen kun je loslaten, maar grote gebeurtenissen zoals ziekte of een overlijden moet je voelen. Omarm de positieve en de negatieve kanten van het leven om dichterbij geluk te komen. Pieker niet over iets van twee jaar geleden, maar denk alleen aan het gevoel dat er nú toe doet. Kijk dus naar het heden voor geluk.

Geluk tip 5: Vind een doel

Stel een doel die voor jouw geluk kunnen zorgen. Of dat op het gebied is van carrière, familie, roem, reizen of maatschappelijk vlak... dat is helemaal aan jou. Je kunt ook meerdere doelen opstellen in de bucketlist. Probeer elk jaar een paar dingen van je lijst af te strepen. Bij elke activiteit kom je een stukje dichterbij je geluk.

via GIPHY

Deel jouw tips om geluk te vinden in een reactie hieronder!

Lees ook: Deze hond past het best bij jou volgens je sterrenbeeld