Heb je een relatie? Stellen die dít gemeen hebben zijn het gelukkigst

Relaties door Roos

Als we je vragen wat de sleutel tot een gelukkige relatie is, grote kans dat je direct aan communicatie en vertrouwen denkt. En dat is ook niet zo gek, aangezien daar altijd op gehamerd wordt door psychologen en deskundigen. Toch laat nieuw onderzoek iets anders zien, namelijk dat jullie sociale kring de kwaliteit van de relatie grotendeels bepaalt.

Lees ook: Mis je je ex? Dit is wanneer je relatie misschien een tweede kans verdient

Wetenschappelijk onderzoek

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Social and Personal Relationships, laat zien dat stellen met een gemeenschappelijke sociale kring een sterkere relatie hebben dan stellen met aparte vriendengroepen. 

De onderzoekers vonden dat mensen zich meer verbonden voelden met hun partner, als ze hun vriendenkring met diegene konden delen. Ook voelden ze zich beter over hun relatie in het algemeen, dan stellen die met verschillende vriendenkringen optrokken.

Samen bingen

En dan nog iets leuks: het onderzoek liet ook zien dat gedeelde media-ervaringen bijdragen aan een gelukkige relatie. Met andere woorden, samen series bingen brengt jullie dichter bij elkaar. Vinden we leuk! Ben je nog op zoek naar een leuke serie om met je lief te kijken? Check dan snel deze titels, voordat ze van Netflix verdwijnen!

Lees ook: Vinden we leuk: je bent minder gestresst als je de kleding van je partner draagt

Beeld: iStock