Seks & relaties / Relaties
Relaties

Mis je je ex? Dit is wanneer je relatie misschien een tweede kans verdient

Een verbroken relatie is altijd verdrietig, ook wanneer jij er zelf een punt achter hebt gezet. Maar als dat verdriet maar blijft aanhouden ga je je al snel afvragen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Want hoe weet je of je er goed aan hebt gedaan of dat je relatie misschien nog een kans verdient?

Lees ook: 10 x hilarische redenen waarom iemand gedumpt werd

Een break-up is nooit leuk

Als je relatie een langere tijd heeft geduurd, is het lastig om te bepalen of je je ex mist of slechts het hebben van een relatie. Na een lange relatie is het immers nogal wennen aan het idee weer vrijgezel te zijn. Om nog maar te zwijgen over het verlies van iemand die lange tijd zo belangrijk voor je is geweest. We kunnen dus wel stellen dat een heldere kijk op de situatie niet altijd even makkelijk is en dat je al snel twijfelt aan je break-up. 

Het is normaal om je ex te missen na een break-up. Toch wil dat niet zeggen dat je een fout hebt gemaakt, door de relatie te beëindigen. Vaak is het namelijk een gevalletje door de zure appel heen bijten. Maar soms is dit niet het geval en heb je misschien wel een fout gemaakt..

1. Je zag niet in hoe goed jullie eigenlijk bij elkaar passen

Als je een langere tijd in een relatie zit zijn de witte broodsweken wel voorbij en is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn meer. Heb jij de relatie verbroken omdat je je verveelde, nieuwsgierig was naar het onbekende of je beeld liet vertroebelen door alle fouten van je partner? Terwijl jullie eigenlijk heel goed bij elkaar pasten? Dan kan het een teken zijn om jullie relatie nog eens te heroverwegen.

Relaties zijn nu eenmaal niet altijd makkelijk en op het moment dat het minder gaat, is het moeilijk om te focussen op de dingen die wél goed zijn, zoals bijvoorbeeld het feit dat jullie elkaar eigenlijk wel mooi aanvulden. 

2. Je was bang dus hield afstand

Het kan zijn dat je tijdens de periode van jullie break-up vooral bezig was met andere dingen. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, carrière maken of een andere grote verandering in je leven. Je eigen toekomst kan je soms onzeker maken, wat onrust kan zaaien in je relatie en ervoor kan zorgen dat je deze onbewust op een lager pitje zet. Om jezelf te beschermen houd je je partner op afstand, om je te kunnen focussen op andere dingen. Heb je de handdoek misschien te snel in de ring gegooid?

Lees ook: Niet zo'n knuffelaar in je slaap? Dat zegt dit over je

3. Je luisterde teveel naar anderen

Je kunt de pech hebben dat de persoon waar jij van houdt, niet zo in de smaak valt bij je familie of vrienden. Hebben zij vaak laten doorschemeren dat ze niet achter je relatie stonden? Als je verdrietig blijft om je ex, is het slim om te evalueren of je je relatie misschien hebt verbroken omdat je teveel naar anderen luisterde. Het is niet makkelijk om de mening van belangrijke mensen zomaar aan de kant te schuiven, maar aan het eind van de dag gaat het wel om jouw gevoel. 

4. Je maakte het uit door een bepaalde gebeurtenis

Een ingrijpende gebeurtenis kan ervoor zorgen dat we mensen wegduwen, bijvoorbeeld wanneer we plots afscheid moeten nemen van een dierbaar persoon. Zijn jij en je partner uit elkaar gegaan in of vlak na zo'n heftige periode? Dan kan het zijn dat het vuurtje tussen jullie nog niet gedoofd is. 

Als je het een tweede kans wilt geven is het wel handig om dit eerst even uit te spreken. Waarom duwde jij de ander weg en hoe ga je zoiets in de toekomst voorkomen?

Lees ook: Ben jij een bitch tegen je partner? Wij weten waarom (en dit kun je er tegen doen)

Beeld: Unsplash