Ze's sekswoordenboek: G-spot

Intiem door Juliët

Wist je dat de G-spot één van de gevoeligste plekken van het vrouwelijke lichaam is? Dit plekje zit dan misschien wat verborgen, maar als je hem eenmaal gevonden hebt kan dit voor een orgasme zorgen. Maar hoe vind je deze plek en hoe stimuleer je hem. Wij leggen je het uit.

Wat is een G-spot?

De G-spot van de vrouw voelt aan als een ribbelig sponsachtig stukje weefsel en is zo'n 5 centimeter diep in je vagina. De plek zit aan de kant van je buik. Dit weefsel vult zich met vocht naarmate de opwinding toeneemt. Het is dus wel zo dat je eerst opgewonden moet zijn vóórdat je deze erogene zone stimuleert. Zodra je de plek stimuleert, voelen veel vrouwen een erotische sensatie. Volgens sommige vrouwen is het de sleutel tot het vaginale orgamse. Maar is dit wel bij iedere vrouw zo?

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Nymfomaan

Stimuleren

Maar hoe stimuleer je de G-spot dan precies? Zodra je met je vinger in de vagina komt en je handpalm naar je buik richt, kun je hem voelen. Deze plek wordt extra gevoelig wanneer een vrouw seksueel opgewonden is. Zodra jij of iemand anders met de vinger de 'kom hier'-beweging maakt, stimuleer je de clitoris van binnenuit. Je kan de gevoelige plek niet alleen met je vinger stimuleren, maar ook met de penis of vibrator.

Orgasme

Sommige vrouwen kunnen een orgasme krijgen door het stimuleren van de G-spot. Dit orgasme ontstaat door een 'samenwerking' tussen de clitoris, urineleider en de voorwand van de vagina. Hierdoor krijgen zij een intenser orgasme. Het voelt dan vaak ook wat anders dan een orgasme die je krijgt via de clitoris. Zodra er een orgasme vrijkomkt dan komt er bij sommige vrouwen ook vocht vrij. Soms een paar druppeltjes en soms wat meer. Dit wordt ook wel squirten genoemd.

Waar zit de G-spot?

Elke vrouw is anders, zo ook de G-spot. Elke clitoris is uniek. Het kan daarom ook zijn dat de ene keer je G-spot heel gevoelig is en de andere keer voel je hem misschien niet. Het ligt er puur aan hoe opgewonden je bent. De ene keer ben je dat meer dan de andere keer. Sommige vrouwen kunnen de plek niet vinden. Hier moet je je zeker niet onzeker over voelen. Iedereen heeft zo zijn of haar plekjes die gevoeliger zijn dan de andere. Dit kan de G-spot zijn, maar ook een heel ander plekje. Ontdek wat voor jou het fijnste werkt en wie weet kan jij de 'verstopte' plek wel vinden.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Squirten