Ze's sekswoordenboek: Squirten

Intiem door Juliët

Spuiten als een vrouw? Dit kan! We noemen dit ook wel squirten. Het staat niet misschien bij iedereen bovenaan de to-do list, maar toch behandelen we dit onderwerp in dit artikel. Vrouwen kunnen hier heel wat aan beleven. Wij vertellen je hoe het zit.

Wat is squirten?

Maar hoe werkt squirten dan precies? Eigenlijk is het een orgasme waarbij vocht vrij komt. Meestal zijn dit een paar druppels, maar bij sommige vrouwen komt er echt een plasje tot hele fontein uit de vagina. Ja je leest het goed. Voor wie dit niet kan, moet niet denken dat er wat mis is met je. In pornofilmpjes zie je misschien twee meter vocht wegsproeien, maar dat is natuurlijk nep. Een squirtende vrouw stopt dan te voren gewoon even water in hun vagina.

G-spot

Het vocht wat uit de vagina komt is een combinatie van prostaat-achtige vloeistof met urine. Ja je leest het goed. Het squirten heeft te maken met de g-spot. Deze bevindt zich zo'n drie centimeter voorbij de ingang van je vulva. Deze staat in verbinding met de achterkant van je clitoris en plasbuis. Eigenlijk een ribbelig bobbeltje en die voel je alleen als je opgewonden bent. Zodra jij met je vingers in je vagina zit en de g-spot stimuleert, kan dit heel lekker zijn. Vooral als je een 'kom hier'-beweging maakt.

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: G-spot

Bekkenbodemspieren

Bij squirten laat je eigenlijk je bekkenbodemspieren los. Vrouwen ervaren daarom vaak het gevoel van 'het in de broek plassen'. Maar, is squirt plas? Dit gedeelte komt omdat we gewend zijn om spanning te houden op onze bekkenbodem wanneer we onze ontlastig op houden. Het is eigenlijk best knap als je dan je spieren los kunt laten. Het moet natuurlijk wel comfortabel voelen.

Waarom doen we het?

Maar waarom doen we het eigenlijk? Veel vrouwen die het doen voelen zich namelijk er vaak onzeker over. Het is één en al nat en het orgasme wordt er niet per se lekkerder van. Het squirten is soms dus best nog wel eens onhandig. Eigenlijk staat squirten synoniem voor totale overgave. Als je als vrouw dit wil doen, moet je er wel volledig voor openstaan. Sommige mensen zien het als het bewijs voor een orgasme. Maar wie zegt er dat het bewezen is dat het samenvalt met een orgasme? Het is mooi dat jij en je partner nieuwsgierig zijn, maar als het niet lukt is de seks zeker niet minder. Onthoudt dit goed!

Onderdelen

Om het squirten te laten lukken, zijn er verschillende onderdelen die samenvallen. Het is niet eventjes iets dat je doet door flink te oefenen. De druk die het al met al met zich meebrengt is al niet zo functioneel tussen de lakens. Sommige mensen kunnen het dus wel en anderen niet. Maak je er vooral niet druk om als het niet lukt. Seks draait uiteindelijk om dat jij en je partner dingen doen met elkaar waar jullie je fijn bij voelen. Ga lekker aan de gang en zie maar waar het schip strandt. Dit is ontspannen en zo genieten jij en je partner. Daar gaat het om!

Lees ook: Ze's sekswoordenboek: Bondage