Waarom vrouwen meer kreunen in bed

Intiem door Anjali

Genieten van seks en dat willen uiten is heel erg logisch, maar we blijken niet alleen te kreunen omdat we het zo lekker vinden. Er zit ook een sociaal aspect aan: we doen het vaak om de man een boost te geven en te helpen met klaarkomen.

Onderzoek

Een Brits onderzoek Geeft aan dat, van de 71 meewerkenden, bijna alle ondervraagde vrouwen niet kreunen voor hun éígen orgasme, maar juist voor de andere partij. Andersom geldt dit voor bijna de helft van de mannen

Aangeleerd

Misschien is het iets dat vrouwen hebben 'geleerd' van het kijken naar porno: de vrouw kreunt, en de man komt klaar. Het is niet erg om hem te stimuleren, maar het kan ook een gevoel opwekken dat hij goed bezig is, terwijl dat allemaal wel meevalt. Dat werkt alleen in jouw tegendeel, wat kan zorgen voor uiteindelijke irritaties.

Dierlijk

Volgens de onderzoekers maken vrouwen ook geluid om verveling, pijn of vermoeidheid te verzwijgen. De resultaten lijken bijna dierlijk, want vrouwelijke bavianen maken veel geluid tijdens de seks, en ook vrouwelijke makaken beginnen te krijsen om hun partner te stimuleren. Welke geluiden - en hoe hard - dit zijn, hangt af van de sociale status van het mannetje. Leuk feitje om niet meer te vergeten.