De eerste keer naar bed: hoe bereid ik mijzelf voor?

Intiem door Esra

Je gaat voor het eerst met iemand naar bed... Spannend! Een heel intiem moment dat je niet snel zal vergeten. Het klinkt misschien heel spannend allemaal, maar maak je vooral geen zorgen: wij geven je alle tips die je nodig hebt!

Zorg voor een goede hygiëne

Als je weet dat de eerste keer eraan komt, zorg dan voor een goede hygiëne. Zo voel jij je een stuk zelfverzekerder tussen de lakens.

Goed communiceren

Vertel de ander van tevoren dat het voor jou de eerste keer is. Hij of zij kan hier rekening mee houden en jou op je gemak stellen. Niet alleen stelt het jou gerust, ook zal hij of zij (hopelijk) voorzichter doen tijdens ‘de daad’.

Geef je grenzen aan

Een hele belangrijke tip: geef je grenzen aan en doe nooit iets waar je niet achter staat. Het is bij de eerste keer niet gek als je een beetje pijn ervaart, maar dit geeft geen groen licht om dan maar door te gaan. Doet het pijn of wil je gewoon stoppen? Geef dat aan.

Het gaat niet zoals in de films

Denk jij dat de eerste keer net zoals in de films gaat? Heel sexy en alles gaat precies zoals het ‘hoort’ te gaan? Dan heb je het mis. De eerste keer zal waarschijnlijk gepaard gaan met een hoop gestuntel. Ga jouw eerste keer dus ook niet vergelijken met de films.

Aftercare

Op het moment dat ‘de daad’ voorbij is, is het nog niet afgelopen. De aftercare mag namelijk niet vergeten worden. Wanneer je samen naar bed gaat, draait het niet alleen om het klaarkomen. Ook de intimiteit en connectie zijn net zo belangrijk. Sluit het daarom samen af door er bijvoorbeeld nog even over na te praten of door nog even te knuffelen.

Doe het alleen als je er klaar voor bent

Ben je er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor? Maar denk je dat het een keer moet? Dan kun je beter nog even wachten. Je moet namelijk niets. Ga pas met iemand naar bed op het moment dat je hier honderd procent klaar voor bent. Laat je niet wijsmaken dat je ‘te laat’ bent.

Zoek een goede plek

Wanneer je met iemand naar bed gaat wil je graag privacy. Je wilt de ongemakkelijke situatie die ontstaat wanneer iemand ineens in je kamer staat, koste wat het kost ontwijken. Zoek daarom een goede plek die deze privacy biedt.

Neem de tijd

Vooral bij de eerste keer is het niet fijn als je je moet haasten. Neem daarom de tijd en zorg dat je ook de tijd hebt.

Doe het veilig

Het krijgen van een soa of een onverwachtse zwangerschap wil je natuurlijk voorkomen. Doe het daarom veilig en maak gebruik van een anticonceptiemiddel. Zo kun je bijvoorbeeld een condoom gebruiken, de pil slikken of een anticonceptiestaafje laten zetten. Het gebruiken van een condoom kan zowel een soa als een zwangerschap voorkomen, de andere voorbeelden zullen je niet beschermen tegen een soa. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen is het verstandig om naast een condoom ook een ander anticonceptiemiddel te gebruiken.