Bewezen: hoe masturberen je kan helpen met concentratie

Intiem door Anjali

Thuiswerken, studeren, die helse to-dolijst afwerken: soms is je concentratie ver te zoeken. Het was al eens eerder bewezen dat pauzes nemen helpt, maar er zijn verschillende manieren waarop je die pauzes kunt benutten, als je begrijpt wat we bedoelen.

Hersenen in de hoogste versnelling

Of het toch beter is om die laatste pagina's in je hoofd te stampen in plaats van even te relaxen? Nee, er bestaan wel honderd trucjes om je beter te kunnen concentreren, maar er zijn er maar weinig zo leuk als deze. Er is zelfs een woord voor bedacht: 'Procrasturbation', een combinatie van procrastineren (uitstellen) en masturberen. Wanneer jij namelijk een orgasme bereikt, stuurt die sensatie bloed, zuurstof, voedingsstoffen en neurochemicaliën naar je hersenen, waardoor je het orgaan in de hoogste versnelling zet.

Feeling good

Dit wil nog niet zeggen dat je je meteen beter kunt concentreren, want je hebt nog endorfine en oxytocine nodig. Gelukkig komen deze stoffen ook vrij bij een organsme! De feel-goodhormonen verminderen angst en helpen je te ontspannen, als je hersenen dus op volle toeren draaien en jij lichamelijk ontspannen bent, heb je werkelijk waar de jackpot te pakken. Volgens wetenschappers is het aangeraden twee keer per dag op je hoogtepunt te komen. Daar zeggen we geen nee tegen!