Dit zijn de beste manieren om snel van een zuigzoen af te komen

Intiem door Maya Luz

Stel je hebt een spannende avond gehad met je partner of crush, maar wordt de volgende dag wakker met een opvallende rode plek in je nek. Zuigzoenen, ze vallen lekker op en roepen vragen op. Daar hebben we geen zin in. Dit is hoe je snel van een zuigzoen afkomt.

Lees ook: Dit is hoe lang je je partner moet knuffelen voor ultieme intimiteit

Koel de plek zo snel mogelijk

Heb je de mogelijkheid om je zuigzoen snel te behandelen nadat je deze hebt gekregen, dan kun je deze het beste koelen. Leg een koud compres of een lepel in de vriezer voor een minuutje of tien en houd deze vervolgens tegen de plek aan. Door de plek te koelen komt er minder bloed naar de zuigzoen waardoor deze minder rood en opgezwollen wordt. Herhaal het koelen een paar keer per dag om de zwelling tegen te gaan.

Gebruik een warm compres zodra de zuigzoen zichtbaar wordt

Kon je de zuigzoen niet op tijd koelen en is deze nu al flink zichtbaar? Dan kun je deze het beste aanpakken met warmte. Je wil nu namelijk wel dat er bloed naar de plek toestroomt. Dit zorgt ervoor dat de zuigzoen sneller geneest. Druk een warm compres of een doek met warm water tegen de plek en houd deze erop voor een minuutje of vijf. Herhaal dit een paar keer gedurende de dag.

Gebruik make-up om de zuigzoen te bedekken

Make-up is een echte life saver als je snel van je zuigzoen af moet komen. Kleurentheorie is wat we nodig hebben om de plek effectief weg te werken. De kleuren die veel terugkomen in een blauwe plek of zuigzoen zijn rood en paars. Rood kun je wegwerken met groen, of probeer een perziktint als je een medium tot donkere huidskleur hebt. Gebruik oranje wanneer de zuigzoen voornamelijk paars van kleur is. Vervaag de color corrector en breng hier vervolgens je gewone concealer over aan. Poeder het af en klaar is Kees!

via GIPHY

Eet verse ananas

Ja, je leest het goed, het eten van verse ananas kan helpen bij het bestrijden van zuigzoenen. Ananas bevat namelijk een bepaald enzym dat helpt tegen blauwe plekken. Je hoeft het niet op je huid te smeren. Simpelweg een paar stukjes verse ananas eten kan al een groot verschil maken.

Eet genoeg vitamine K

Zet naast ananas ook maar spinazie en broccoli op je boodschappenlijstje. Eten met veel vitamine K is ook erg goed in het verhelpen van blauwe plekken. Deze vitamine helpt namelijk bij het wegwerken van ophopingen van bloed, dat is wat een zuigzoen/blauwe plek eigenlijk is.

Hydrateer de zuigzoen met aloë vera

Aloë vera is niet alleen fijn om te gebruiken als je verbrand bent. De antioxidanten in aloë vera kunnen ervoor zorgen dat de zuigzoen minder opzwelt. Aloë vera smeren gaat de zuigzoen niet zomaar laten verdwijnen, maar het zal het genezingsproces zeker versnellen.

Lees ook: Waarom over seks praten met je partner belangrijk is