Dit is hoe lang je je partner moet knuffelen voor ultieme intimiteit

Relaties door Maya Luz

De intimiteit in leven houden binnen je relatie zou niet moeilijk moeten zijn. Knuffelen is een essentieel onderdeel van intimiteit, maar maakt de manier waarop we knuffelen en de lengte van jullie knuffelsessies eigenlijk uit? Dit is hoe lang je zou moeten knuffelen met je partner voor ultieme intimiteit.

Lees ook: Dit is waar jij in uitblinkt in bed volgens jouw sterrenbeeld

Hoe lang moet de knuffel duren?

Volgens Psychology Today, is het het beste om de knuffel 20 seconden te laten duren. Deze lange knuffels zouden niet alleen helpen met het versterken van jullie band, maar ook de aanmaak van het liefdeshormoon oxytocine stimuleren. Knuffelen is niet alleen goed voor relaties. Knuffelen heeft namelijk ook positieve effecten voor je mentale gezondheid. Zo komt er ook dopamine en serotonine vrij als we knuffelen met iemand. Je vrienden en familie knuffelen heeft dus ook een positief effect.

Hoe kan ik het beste knuffelen?

Knuffelen kun je op veel verschillende manieren doen. Een tip die wij je graag willen meegeven is dat het goed is om je partner aan het einde van de knuffel nog een beetje extra fijn te knijpen. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je ze letterlijk fijn moet knijpen. Maar een beetje extra druk zetten tijdens het knuffelen kan de ander een veilig en prettig gevoel geven. Als je aan iemand wil laten merken dat je echt om ze geeft, is dit een goede manier om dit te communiceren.

Ik ben single, wat nu?

Wil jij de positieve effecten van deze knuffeltechniek ervaren maar heb je geen partner om te knuffelen? Geen paniek! Een kussen knuffelen voor 20 seconden heeft namelijk hetzelfde positieve effect. Je zou zelfs met jezelf kunnen knuffelen om een soortgelijk effect te ervaren. Als jij af en toe dus wel een extra boost aan gelukshormonen kan gebruiken, is jezelf knuffelen een hele goede manier om hieraan te komen. Wikkel je armen om jezelf heen en geef jezelf een dikke knuffel zoals je ook bij iemand anders zou doen. Haal terwijl je dit doet een aantal keer diep adem. Om het effect te vergroten kun je jezelf ook over je schouders aaien met je handen. Dit helpt enorm tegen stress en anxiety.

Maar uiteindelijk is met iemand anders knuffelen wel de beste manier om de positieve effecten van knuffelen te ervaren. Als je single bent kun je daarom misschien een vriendin, familielid of een huisdier knuffelen. Je ervaart met hen natuurlijk niet dezelfde intimiteit die je met een partner zou voelen, maar het heeft zeker zijn voordelen.

Lees ook: Single blijven? Dit zijn de voordelen