Tiktok is geobsedeerd met onze ‘beige flags’ dit is het verschil tussen een beige flag en een red flag

Relaties door Maya Luz

We zijn allemaal wel bekend met het concept van een red flag en een green flag, maar weet je ook wat een beige flag is? Op Tiktok kun je momenteel niet meer om deze nieuwe soort vlag heen, maar wat houdt het eigenlijk in? Dit is het verschil tussen een red flag en een beige flag.

Lees ook: Ruzie maken via de app: dit is alles dat je moet weten over ‘fexting’

Red flags en green flags

Laten we even met de basis beginnen. Het concept van red flags en green flags komt voort uit daten. Een red flag is iets dat iemand doet, zegt, draagt, enzovoorts, dat ervoor zorgt dat er alarmbellen afgaan. Denk aan gemeen doen tegen personeel in een restaurant of vragen om pikante foto's op Snapchat. Red flags kunnen heel duidelijk zijn, maar ook wat subtieler. Wat voor de ene persoon een red flag is, is voor iemand anders misschien totaal geen probleem. Over het algemeen zijn de meeste red flags wel echte dealbreakers voor de meeste meiden, maar sommige red flags zijn was subjectiever. Green flags daarentegen zijn juist positief. Wanneer iemand een green flag laat zien tijdens het daten, is dit juist een goed signaal. Denk aan wanneer ze aanbieden om te betalen of wanneer je bloemen voor je meenemen.

Wat is een beige flag?

Maar als green positief is en red negatief, wat is dan een beige flag? Een beige flag zit een beetje tussen een red flag en een green flag in. Het is gedrag dat iemand vertoont waarvan je niet helemaal weet of het iets goeds is of iets slechts. Op Tiktok worden er veel video's gemaakt over dit fenomeen. Mensen laten zien welke dingen hun partners doen die een beetje gek zijn, maar wel leuk. Ze zijn dus niet iets slechts, maar het is ook niet iets om over op te scheppen tegen je single vriendinnen. Een beige flag is eigenlijk vaak iets grappigs. Het zijn de kleinere onzinnige dingetjes binnen een relatie die je zou kunnen missen, maar het zijn ook geen dealbreakers. Of iets onder de categorie beige, red of green valt, is dus vaak een onderwerp voor discussie. Wat we wel weten is dat het delen van de beige flags van je partner momenteel een trend is op Tiktok. Het laat zien dat we allemaal onze kleine eigenaardige dingetjes hebben die naar voren komen tijdens het daten. Het hebben van beige flags is dus niet per se goed of slecht, maar het maakt ons in ieder geval wel uniek!

@brontecrawley Can’t wait to marry this man. #boyfriendbeigeflag #beigeflag #relationships #datingaman ♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes
@marisabertani LOVE YOU BABE. NOW GO TO SLEEP 😂 #beigeflag #queercouples ♬ Summer Background Jazz - Jazz Background Vibes

Lees ook: Dit is hoe je kunt stoppen met overdenken in je relatie