Single blijven? Dit zijn de voordelen

Single & daten door Lien

De één vind het heerlijk om even een tijdje single te zijn, terwijl de ander met smacht op de ware wacht. Hoe dan ook: een periode alleen doorbrengen brengt allerlei voordelen met zich mee. Je hebt zo namelijk meer ruimte om je op andere onderdelen in je leven te gaan richten.

Je levensstijl aanpassen

Tijdens zo’n periode van single zijn hoef je niet met een ander rekening te houden. En dat kan best fijn zijn, want je eigen leven richt je nu helemaal in zoals jij wenst. Je hebt meer tijd om je levensstijl te optimaliseren. Wanneer je dan toch weer wat serieuzer gaat daten, weet je nog beter of de lifestyle van een potentiële partner bij die van jou aansluit.

Tijd voor vriendinnen

We hebben ons er allemaal wel eens aan schuldig gemaakt: je hebt een relatie of date een tijdje met iemand en… je vriendinnen verlies je toch een beetje uit het oog. Alles draait om die ene persoon die je hart sneller laat kloppen. Gelukkig heb je tijdens een periode van single zijn geen last van zo’n innerlijke strijd in prioriteiten. Genoeg mogelijkheden om weer eens quality time met je vriendinnen door te brengen. Vriendschappen kunnen dan ook net zo mooi en waardevol zijn als een relatie.

Meer lezen: Deze red flags wil je zeker vermijden

Weten wat je wilt

Je komt erachter wat voor jou belangrijk is in een relatie. Tijdens het single bestaan kan je opeens bepaalde dingen in je leven enorm gaan waarderen. Zo krijg je weer nieuwe ideeën over wat je in een serieuze relationship wilt. Misschien merk je ineens hoe fijn het is om meer me-time te ervaren of hoeveel energie je krijgt van vaker sporten. Allemaal ideeën om in je achterhoofd te houden voor wanneer je toch ineens the one tegen het lijf loopt.