10 vragen om te stellen tijdens een eerste date om het ijs te breken

Single & daten door Maya Luz

Een goed gesprek starten op een eerste date kan vrij ongemakkelijk zijn. Want wat vraag je iemand nou eigenlijk? Vaak kom je dan op dezelfde soorten gesprekken uit die niet bepaald spannend zijn. Dit zijn tien vragen die je tijdens een eerste date kunt stellen om het ijs te breken.

Lees ook: 12 date ideetjes die alles behalve saai zijn

Wat is het slechtste idee dat je ooit hebt gehad?

Als je deze vraag stelt, krijg je ongetwijfeld een hilarisch verhaal te horen. Bijvoorbeeld een dom idee dat je date had om met hun vrienden te gaan doen en totaal verkeerd uitpakte of een verhaal over een uit de hand gelopen prank. Deze vraag leidt bijna altijd tot een hoop gelach tijdens een date, en dat is nou precies wat je wil!

Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Het antwoord op deze vraag ziet er voor iedereen totaal anders uit. Het kan je veel vertellen over een persoon. Het zegt vooral veel over hun prioriteiten in het leven. Geven ze bijvoorbeeld veel om geld? Of juist om de liefde? Of zijn ze erg ambitieus?

Wat kost je veel tijd maar is absoluut de moeite waard?

Als iemand ergens veel tijd aan besteed, dan weet je dat het belangrijk voor ze is. Door deze vraag te stellen kom je snel achter hoeveel moeite ze in dingen steken en in welke dingen ze de meeste moeite steken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere maaltijd, of het plannen van een romantische date.

Welk drankje bestel jij altijd als je het op de kaart ziet?

Dit is de ideale ijbreker voor als jullie ergens wat gaan drinken. Jullie hebben tenslotte inspiratie nodig om een keuze te maken! Plus, misschien ontdekken jullie wel een gedeelde liefde voor een bepaalde cocktail.

Als je een eindeloze voorraad aan eten zou kunnen krijgen, wat voor eten zou je willen?

Eten is ook ontzettend belangrijk! En als je bereid bent om de rest van je leven hetzelfde te eten, of tenminste tot je beschikking te hebben, dan moet je wel erg dol zijn op dat eten. Het antwoord op deze vraag kan je ook een hoop inspiratie geven voor de volgende date!

Wat is je favoriete seizoen?

Iedereen heeft een favoriete seizoen! Het antwoord op deze vraag is niet per se het bijzondere eraan, het gaat vooral om de reden erachter! Denk aan het weer, de outfits die je draagt of de feestdagen die dan plaatsvinden.

Als je alle apps van je telefoon zou moeten verwijderen, maar je mag er maar vier houden, welke wil je dan houden?

Is iemand verslaafd aan sociale media of krijgen ze snel FOMO? Door deze vraag te stellen kom je hier heel snel achter. Dan weet jij gelijk waar ze hun tijd aan besteden als ze op hun telefoon zitten.

Wat is de gekste familie traditie die je hebt?

Je wil natuurlijk iemand echt leren kennen als je op date bent, en een belangrijk onderdeel van iemands leven is natuurlijk hun familie. Door deze vraag te stellen krijg je al een beetje een gevoel voor wat voor familie iemand heeft. En hoogstwaarschijnlijk schuilt achter het antwoord ook een grappig verhaal.

Wie was je eerste celebrity crush?

We hebben allemaal celebrity crushes toch! Het is een hilarisch gespreksonderwerp en vooral lekker luchtig.

Als geld geen rol speelde, wat voor werk zou je dan willen doen?

Heeft je date zijn of haar droombaan gevonden? Of zouden ze liever iets anders doen. Daarnaast zegt dit ook veel over hoe belangrijk geld voor ze is.

Lees ook: 10 gespreksopeners die wel leuk zijn om te gebruiken op datingapps