12 date ideetjes die alles behalve saai zijn

Single & daten door Maya Luz

Als je al een tijdje een relatie hebt of met iemand aan het daten bent, kan het best lastig zijn om leuke en unieke dates te verzinnen. Uit eten gaan of ergens koffie drinken, ja dat hebben we nou wel gezien. Zijn jullie toe aan een date die alles behalve saai is? Dit zijn twaalf van onze favoriete unieke date ideetjes.

Lees ook: Fact: de meeste relaties ontstaan uit een vriendschap

Ga naar een sportwedstrijd

Voor de sportfans is een sportwedstrijd bezoeken een ontzettend leuk date idee. Als jullie fan zijn van hetzelfde team, tenminste. Staan jullie recht tegenover elkaar in dit opzicht? Bezoek dan eens een wedstrijd van een compleet andere sport.

Ga tweedehands winkelen

Voor de fashion koppels is shoppen waarschijnlijk geen nieuw date idee meer. Als je dit iets anders aan wil pakken, kun je een dagje tweedehands gaan winkelen. Bezoek een marktje waar ze tweedehands kleding verkopen of bezoek jullie lokale kringloopwinkels. Een leuke toevoeging aan deze date is er een uitdaging van maken om elkaar te stylen!

Ga naar een cursus pottenbakken

Die ene scène van Ghost namaken... Need we say more?

Ga naar een drag show

Zijn jullie op zoek naar een avond vol uniek entertainment? Bezoek dan eens een drag show. Dit is een perfecte manier om jouw lokale LHBTQ+ gemeenschap te steunen en om ongetwijfeld een geweldige avond te hebben.

Ga naar geiten yoga

Ja, je leest het goed! Je kan tegenwoordig op meerdere plekken een yogales nemen met geitjes! Wie wil dat nou niet?

via GIPHY

Bezoek een escape room

Voor de stelletjes die zichzelf graag uitdagen, is een escape room een ideale date. Hierbij kunnen jullie samenwerken om de raadsels op te lossen en te ontsnappen. Daarnaast is het ook een goede manier om jullie compatibiliteit te testen.

Ga bijl werpen

Heb jij wat opgebouwde frustratie die je er even uit moet gooien? Ga dan samen bijl werpen. Deze unieke sport kun je tegenwoordig op meerdere plekken in Nederland beoefenen! Dit is een heel stoer date idee waar jouw partner zeker van onder de indruk zal zijn.

Ga lasergamen 

Zijn jullie erg fanatiek? Ga dan tegen elkaar lasergamen. De verliezer betaalt de drankjes achteraf!

Bezoek een waarzegster

Zijn jullie benieuwd naar hoe jullie toekomst samen eruit gaat zien? Bezoek dan een waarzegster! Laat tarot kaarten lezen of laat je handpalmen lezen. Wees alleen wel gewaarschuwd: de kaarten zeggen niet altijd wat je wil horen.

Ga naar een kattencafé

Kattencafé's worden steeds populairder en dat heeft een goede reden! Want wie wil er nou niet koffie drinken terwijl ze omringd worden door katten? Koppels die dol zijn op katten zullen hier de tijd van hun leven hebben.

Bezoek een boekenwinkel

Zijn jij en je partner echte boekenwurmen? Ga dan naar een boekenwinkel samen. Maak er een unieke date van door elkaar uit te dagen om een boek voor elkaar uit te kiezen. Ga deze dan gezellig samen lezen in een café of op een picknickkleedje in het park.

Ga bowlen

Last but not least, bowlen klinkt misschien super cliché, maar het is juist een superleuk date idee! Wedden dat jij de meeste strikes kan gooien?!

Lees ook: WOW: Je kunt trouwen in de McDonald's (en zó ziet dat eruit)