10 gespreksopeners die wel leuk zijn om te gebruiken op datingapps

Single & daten door Maya Luz

Een goed gesprek starten via een datingapp is niet altijd even makkelijk. Alleen 'hey' zeggen is niet interessant genoeg. Gesprekken die op zo'n manier beginnen, eindigen ook vrijwel altijd erg snel. Dus hoe start je een gesprek op een leuke manier die de aandacht van jouw match trekt? Dit zijn de leukste gespreksopeners om te gebruiken op datingapps.

Lees ook: 7 vragen om aan je crush te stellen terwijl jullie elkaar leren kennen

Waar heb jij nou echt talent voor?

Sommige mensen vinden het heerlijk om een beetje op te scheppen. Door een gesprek te openen met deze vraag, zal de ander ongetwijfeld een gedetailleerd verhaal vertellen over hun talenten. Misschien ontdekken jullie op deze manier wel een gedeelde interesse of hobby.

Wat vind je van mijn photoshop skills?

Deze opener is natuurlijk puur als grapje bedoeld. Maar iemand raakt hierdoor wel gelijk geïntrigeerd om nog eens naar je profiel te kijken en het gesprek aan te gaan. Met deze openingszin maak je je match sowieso aan het lachen.

Ik krijg honger van al dit online daten, wat is jouw favoriete snack?

Over eten praten is altijd goed! Wat er tijdens dit gesprek gezegd wordt is ook handig om te onthouden! Dan weet je alvast wat voor snacks je kunt halen voor tijdens jullie eerste date.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

Mocht die eerste date nou heel goed gaan, dan is dit ook erg handig om te weten.

Jij hebt echt een goede muzieksmaak! Heb je ooit [naam van artiest] live gezien?

Staan er nou liedjes of artiesten genoemd op hun profiel waar jij ook fan van bent, dan kunnen jullie concert verhalen uitwisselen! Vraag ook vooral naar hun favoriete nummers en/of albums

Waar kun je niet zonder leven?

Waar iemand niet zonder kan zegt heel veel over hun persoonlijkheid. Denken ze bijvoorbeeld meer praktisch, of hechten ze juist meer waarde aan sentimentele voorwerpen?

Welke drie dingen staan er altijd in jouw koelkast?

Deze vraag sluit mooi aan op de vorige vraag, maar gaat dan natuurlijk vooral over eten. Misschien hebben ze hier wel een heel uniek antwoord op.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Welke belangrijke lessen we leren in het leven, zegt veel over hoe iemand in elkaar zit. Daarnaast zijn dit soort open vragen erg goed om te stellen als je match een vrij leeg profiel heeft.

Als je nog maar één maaltijd kon eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Voor een echte foodie, is dit een hele lastige vraag. Iemand goed aan het denken zetten is altijd een goede manier om een diepgaand gesprek te starten.

Ik kom net terug van een reis naar [land, stad], welke bestemming staat er nog op jouw bucketlist?

Voor de reisliefhebbers is dit een topvraag. Misschien hebben jullie dezelfde landen op jullie bucketlist staan die jullie samen kunnen bezoeken.

Lees ook: Door deze fases gaat een vrouw heen als ze verliefd wordt