Door deze fases gaat een vrouw heen als ze verliefd wordt

Liefde door Juliët

Je hebt iemand ontmoet waar jij spontaan kriebels van krijgt in je buik. Dat moet je ware liefde wel zijn toch? Toch kun je dat nog niet zo snel weten, want hiervoor moet je eerst wat fases door. Het begint allemaal bij de aantrekkingskracht. Je gaat daten en nog meer daten. En dan komt de realiteit. Als jij nog steeds gek bent op die persoon dan weet je het zeker. Jij hebt je lover gevonden. Je bent verliefd.

Fases 
 

1. Ontmoeting

Het begint allemaal bij de eerste ontmoeting. Je hebt een leuke man of vrouw ontmoet en je lichaam begint spontaan gek te doen. Er ontstaat een bepaalde nieuwsgierigheid en je voelt een bepaalde aantrekkingskracht. Je wordt onrustig en je hart begint sneller te kloppen. En dit alles terwijl je elkaar nog maar net ontmoet hebt. Hoe zit dat? Wat jij op dat moment voelt is chemie. Je hebt iemand ontmoet die je interessant lijkt. Je lichaam maakt de stof noradrenaline aan. Volgens mij is het tijd om te gaan daten, want je wilt die persoon nu wel echt leren kennen. Dating time!

 

2. Daten

Daten en nog meer daten. Je gaat testen of de persoon echt bij jou past. Zou je echt verliefd kunnen worden? Tijdens deze fase geeft je lichaam allerlei hormonen af. Bij vrouwen hebben we het over dopoamine en oxytocine. Dopamine komt bij zowel mannen als vrouwen vrij zodra ze opgewonden raken door een kans op nieuwe liefde. Oxytocine komt vrij bij vrouwen als ze iemand gaan vertrouwen. Dit is vaak na knuffelen, zoenen of seks. Tijdens het daten leer je de persoon echt kennen. Je gaat na een aantal dates vanzelf merken of je diegene echt leuk begint te vinden. Heb jij al een date in gedachten?

 

3. Beetje verliefd

Het daten zit erop en je bent erachter gekomen dat je toch echt verliefd bent. En niet zo'n beetje ook. Je hormonen gieren door het lijf. I'm so excited! Aan eten en veel slapen hoef je niet te denken. Je hebt het gevoel dat je de gelukkigste persoon op aarde bent. Wist je dat je gelukshormoon vermindert in activiteit, zodra je verliefd bent. Dit komt omdat een deel van je hersenen deactiveert en dus minder goed werkt. Ook een deel van je hersenen waarmee je jezelf en anderen beoordeelt is uitgeschakeld. Je bent hierdoor niet in staat om objectief te oordelen. Ze zeggen niet voor niks 'liefde maakt blind'.  Je zit op een roze wolk en bent ondertussen al aan het nadenken over samenwonen en trouwen.

 

4. Ware liefde

We gaan door naar de laatste fase. In deze fase stabiliseren je hersenen en bekijk je de situatie net een stukje realistischer. Is dit de persoon waarmee je oud wilt worden en ben je wel echt verliefd? De opwinding waarmee je te maken had is geleidelijk aan weggegaan. Er onstaat rust in je hoofd. Teminste, dit denk je. Juist in deze fase blijkt er veel hersenactiviteit te zijn. Je gedachten beginnen de overhand te krijgen. Je gaat dingen met elkaar afwegen. Als je op dit moment nog steeds samen wilt blijven, dan is er sprake van ware liefde. Koppels die samen blijven hebben één ding gemeen: ze blijven postief over elkaar. Ze focussen zich niet op kleine irritaties, maar ze kiezen er juist voor om het goede in de ander te zien. Cute!