4 signalen dat iemand verliefd op je is

Single & daten door Lien

Daten kan enorm spannend zijn. Je weet niet hoe alles gaat uitpakken en hoe de ander over je denkt. In die eerste prille fase is het dan ook lastig om je daar niet al te druk om te maken. Een beetje zekerheid voelt toch wel goed. Gelukkig kun je die jezelf ook geven: er bestaan verschillende signalen waaraan je kunt opmerken dat de ander jou leuk vindt of zelfs verliefd op je is.

Merk je deze signalen op? Dan kun je ervan uitgaan dat de ander jou enorm ziet zitten of zelfs gevoelens voor je heeft.

Moeite doen

Dit is zonder twijfel het meest overduidelijke signaal dat je zijn of haar hart sneller laat kloppen. Deze persoon vindt het niet erg om jou uit de brand te helpen wanneer je midden in de nacht iemand nodig hebt om er voor je te zijn of je ergens op te halen. Die moeite doen is dan ook makkelijk op te merken, lang niet iedereen is bereid om dat aan je te geven. Als de ander geregeld dit soort dingen voor je doet en er niks voor terugverwacht, kun je er vanuit gaan dat diegene je in zijn of haar hart heeft gesloten.

Altijd supporten

Vindt diegene jou leuk? Grote kans dat alles wat jij doet bijzonder mooi of goed wordt gevonden. Of het nou om iets groots gaat, zoals het krijgen van een nieuwe baan, of iets kleins, zoals het aanschaffen van een nieuw zomerjurkje: hij of zij ziet alles wat je doet als iets geweldigs. Je wordt gesteund in iedere keuze die je maakt en elke beslissing wordt begrepen.

Soepele communicatie

De communicatie verloopt zo makkelijk en moeiteloos dat het bijna te goed is om waar te zijn. Dit zou zomaar kunnen zijn doordat hij of zij zoveel rekening met je houdt. Of je nu behoefte hebt aan een luisterend oor, afleiding of ruimte: diegene geeft het jou. Je voelt je op je gemak om alles te bespreken en de interacties geven je een voldaan gevoel.

In zijn of haar leven betrekken

Jullie zien elkaar regelmatig, kennen elkaars vrienden en hebben ook elkaars ouders ontmoet. Je weet wat er in zijn of haar leven speelt en wie daarin betrokken zijn. Als je dit opmerkt, kun je er vanuit gaan dat het meer is dan een vriendschap of scharrel. De ander is serieus met jou en voelt de behoefte om dingen met jou te delen.

Nu is het nog de vraag of jij die verliefdheid ook voelt.

Ook interessant: waarom seks met je ex toch niet zo'n goed idee is