Waarom seks met je ex toch niet zo’n goed idee is

Single & daten door Lien

Een bekend fenomeen: seks met je ex. Dit komt vaker voor dan je denkt, en misschien heb je je er zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt. Op zich volkomen logisch, je kent elkaar al en alles voelt dan ook vertrouwt. Toch zijn er genoeg redenen waarom je dit beter niet kunt doen.

Verliefd op je ex?

Tijdens seks komen er stofjes in het lichaam vrij. De hormonen oxytocine en vasopressine geven je een verbonden gevoel. Bij veel vrouwen kan het activeren van deze stofjes zelfs een verliefdheid veroorzaken. Denk er dan ook goed over na of het voor jezelf wel of niet een goed idee is om het bed te delen met een ex-partner. Want: dat jullie weer het bed delen met elkaar, betekent niet dat je ook weer een relatie hebt. Dus, doe het dan ook vooral niet als je nog gevoelens hebt voor die persoon. En onthoud: er is een reden waarom het de eerste keer niet heeft gewerkt tussen jullie. Het is niet voor niks uitgegaan.

Stel dat jullie door deze avontuurtjes wel weer bij elkaar komen, is dat eigenlijk ook niet ideaal. Er is op die manier in feite niet echt iets opgelost en het kan daardoor om dezelfde reden uitgaan als bij de eerste break-up. Grote kans dat je weer dezelfde problemen ervaart – en daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Ongemakkelijke situaties

Dan de ongemakkelijke situaties… Je hebt zojuist het bed met hem of haar gedeeld. Daar sta je dan, in dezelfde ruimte en zonder kleren. Het recept voor een awkward situatie. Al is het afscheid nemen misschien nog wel ongemakkelijker. Je kunt geen smoesje verzinnen dat je snel weg moet vanwege werk, school of een andere afspreek – grote kans dat diegene precies weet hoe je leven zo ongeveer is ingevuld. Weggaan met een knuffel of kus is misschien ook een beetje weird. Hoe dan ook, genoeg ongemakkelijke situaties die je wilt vermijden.

Thank you, next

Telkens afspreken met je ex, ook al is het niet in de vorm van een relatie, weerhoudt je ervan om verder te gaan met je leven. De kans is groot dat diegene in je gedachten blijft hangen en te veel invloed heeft op je gemoedstoestand. Op deze manier is het lastiger om een nieuwe partner te vinden of happy single te zijn. Gun het jezelf om er echt een definitieve punt achter te zetten en verbinding te zoeken met een nieuw iemand. Voor je zelfvertrouwen vormt dit een enorme boost. En jou geeft het veel meer voldoening.

Ook interessant: wat je wel en niet moet eten voor een hoger libido